Angajări Poliţie sursă externă. Posturi scoase la concurs şi la Direcția de Poliție Transporturi
"Ţi-ar plăcea să fii poliţist la Transporturi? Acum ai posibilitatea de a ocupa unul dintre cele 71 de locuri scoase la concurs la Inspectoratul General al Poliției Române. Te așteptăm să te înscrii și-ți dorim mult succes!", a anunţat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.
Angajări Poliţie sursă externă. Angajări Poliţie 2016. Poliţia Română posturi scoase la concurs. Angajări Poliţia RomânăÎn cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Poliție Transporturi au fost scoase 71 de locuri de agenți la serviciile regionale de poliție transporturi, prin încadrare directă.
Un polițist de la transporturi are misiunea de a veghea ca viaţa, integritatea şi bunurile persoanelor să fie în siguranţă pe perioada cât se află în gări, în trenuri și în aeroporturi, dar și în porturi, nave și ambarcațiuni.
El asigură ordinea şi siguranţă publică în staţiile de cale ferată, în trenurile de persoane şi în aeroporturi, previne şi combate braconajul piscicol și furturile din obiectivele economice, furturile din vagoane şi de la bordul navelor.
Angajări Poliţie sursă externă. Angajări Poliţie 2016. Poliţia Română posturi scoase la concurs. Angajări Poliţia Română. La începutul acestui an, cel mai bine plătit poliţist din România are un salariu net de aproape 9.500 de lei pe lună, mai mare decât al preşedintelui ţării. Totuşi, salariul de la care se porneşte pentru un agent de poliţie era de 1.000 de lei în noiembrie 2013.
Cel mai mic salariu obţinut de un angajat al Poliţiei Române care are aceeaşi funcţie – de ofiţer cu funcţie cu comandă - este de 2.651 lei, potrivit Ziarului Financiar.
Angajări Poliţie sursă externă. Angajări Poliţie 2016. Poliţia Română posturi scoase la concurs. Angajări Poliţia Română. De asemenea, tot în cadrul Poliţiei Române, ofiţerii care au funcţii fără comandă câştigă între 1.100 şi până la maximum 4.700 de lei net pe lună.
Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi angajaţi ai Poliţiei se află cei din categoria funcţionarilor publici, care câştigă până la 4.355 de lei pe lună.
Angajări Poliţie sursă externă. Angajări Poliţie 2016. Poliţia Română posturi scoase la concurs. Angajări Poliţia Română. De altfel, un funcţionar din cadrul Poliţiei Române câştigă mai bine decât cel mai bine plătit agent de poliţie din cadrul aceleiaşi instituţii, având în vedere că cel mai mare salariu net primit în noiembrie de un agent de poliţie a fost de 3.466 de lei.
Angajări Poliţie. Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că începe o nouă etapă în programul de reducere a deficitului de personal cu care se confruntă întreg Ministerul Afacerilor Interne şi scoate la concurs 2.397 posturi, dintre care 2.303 sunt pentru structurile de ordine publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi şi conductori de câini.
CALENDARUL DE DESFĂŞURARE A CONCURSULUI DE ANGAJARE ÎN POLIȚIA ROMÂNĂ
03.10.-07.10.2016 - Perioada de înscriere la concurs
08.10.-15.10.2016 - Evaluarea psihologică a candidaţilor
19.10.-28.10.2016 - Activitatea de evaluare medicală şi completarea de către candidaţi a dosarelor de recrutare cu fişa medicală-tip.
28.10.-29.10.2016 - Activitatea de validare/invalidare a candidaturilor
31.10.2016 - Publicarea anunţului de validare/invalidare a candidaturilor.
07.11.-11.11.2016 - Desfăşurarea probei de evaluare a performanţei fizice.
14.11.2016 - Publicarea rezultatelor la proba de evaluare a performanţei fizice.
15.11.-17.11.2016 - Rezolvarea eventualelor contestaţii şi susţinerea probei fizice de către candidaţii ale căror contestaţii au fost admise.
19.11.2016 - Desfăşurarea probei scrise.
19.11.2016 - Publicarea rezultatelor la proba scrisă.
20.11.2016 - Depunerea contestaţiilor la proba scrisă.
21.11.-22.11.2016 - Rezolvarea contestaţiilor şi publicarea rezultatelor finale.
Angajări Poliţie. Înscrierile au loc în perioad 3-7 octombrie
Angajări Poliţie. Înscrierile pentru posturile disponibile se pot face în perioada 3 - 7 octombrie la Poliţia Capitalei şi la fiecare inspectorat judeţean de poliţie, conform detaliilor anunţate pe site-urile proprii unde sunt disponibile, de asemenea, bibliografia şi regulamentul de organizare a concursurilor, anunţă Poliţia Română.
Angajări poliţie sursă externă. Dintre cele 2.397 posturi, 2.303 sunt pentru încadrare directă de agenţi în structurile de ordine publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi şi conductori câini, iar celelalte 94 sunt pentru reîncadrarea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie, care au avut calitatea de poliţişti şi au fost disponibilizaţi, şi-au dat demisia sau au plecat din cauza unor probleme temporare de sănătate.
Ministerul de Interne face angajări masive. 5.000 de posturi scoase la concurs
Angajări Poliţia Română. De la începutul anului, de când a intrat în vigoare legea pensiilor speciale, care le dă angajaţilor MAI şi militarilor posibilitatea să iasă la pensie înainte de 65 de ani primind 65% din salariu, au ieşit la pensie peste 8.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, iar instituţia se confruntă acum cu cel mai mare deficit de personal din ultimii 26 de ani.
Poliţia Română posturi scoase la concurs. Deficitul de personal din Poliție: 17.500 de posturi
Poliţia Română posturi scoase la concurs. Potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), deficitul de personal se ridică la aproximativ 17.500 de funcţii. Este cel mai mare deficit de personal cu care se confruntă MAI în ultimii 26 de ani.
Angajări Poliţia Română. Cine poate participa la concursul de angajare
Pot participa la concurs/examen, candidaţii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii legale şi criterii specifice:
a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d) să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic. Aptitudinea/inaptitudinea prevăzută se constată de structurile de specialitate ale MAI, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În situaţia în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale;
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
f) îndeplinesc condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului;
g) să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;
h) să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
l) să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile;
m) să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară;
Verificarea îndeplinirii criteriilor prevăzute la litera m) se realizează cu ocazia examinării medicale.