Totuși, mai spune CNAIR, constructorul drumurilor şi-a asumat finalizarea celor peste 21 de kilometri, tot până la finalul lui 2022.
În urmă cu doi ani, Asociaţia "Pro Infrastructură" atrăgea atenţia că întârzierea din cauze birocratice a lucrărilor pentru drumurile de acces la pod vor transforma lucrarea de două miliarde de lei într-un muzeu rușinos. Ionuţ Ciurea, directorul executiv al asociaţiei a declarat că drumurile de legătură vor fi terminate abia peste un an și că autorităţile ar putea apela la un compromis. Și anume să deschidă porţiuni din drumuri, ce vor permite totuşi ca pe pod să se poată circula.
De ce nu s-a ținut pasul cu ritmul construirii podului? Ei bine Ciurea explică faptul că CNAIR a dat partea de relocări de utilităţi altor firme mai mici, altele decât antreprenorul. Un lucru bun în esenţă, dar pus în practică într-un mod deficitar.
„Au făcut atât de prost licitaţiile, relocări utilităţi de gaz, comunicaţii, electricitate, încât au fost anulate şi de două ori. Au fost făcute pe genunchi, cu o documentaţie stupidă şi cu preţuri subevaluate. Au fost şi cazuri când nu s-a prezentat nimeni la licitaţie”, spune Ionuţ Ciurea.
În acest fel s-a ajuns la întârzieri în începerea lucrărilor pentru drumuri. Constructorul nu putea începe execuţia deoarece licitaţiile pentru relocarea reţelelor de utilităţi au durat prea mult.