În anii studenţiei, văzând cât de dificil era să înveţe cele mai de bază funcţii ale platformelor de design online existente în 2006, i-a venit ideea proiectării unei platforme mult mai simple, accesibilă oricui. “Până şi pentru cele mai simple task-uri, precum trimiterea unui fişier PDF de calitate înaltă, erau necesare 22 de click-uri.”, a povestit aceasta, într-un interviu acordat pentru BBC, potrivit businessmagazin.ro.
Aşa a apărut Canva, unul dintre dintre cele mai populare website-uri de grafică şi design, proiectat de Melanie Perkins chiar în locuinţa mamei sale din Perth, Australia. Banii necesari pentru construcţia platformei şi software i-a împrumutat de la rude.
Împreună cu prietenul său, Cliff Obrecht, în prezent co-fondator Canva, a testat ideea mai întâi la scară mica, fondând Fusion Books, un web-site pe care liceele îşi puteau proiecta anuarele online.
În 2010, văzând că din ce în ce mai mulţi utilizatori foloseau Fusion Books, se hotărăşte să plece în California, pentru a căuta potenţiali investitori pentru Canva. Acolo l-a întâlnit pe cunoscutul investitor Bill Tai, care a recomandat-o şi altor investitori din Silicon Valey, invesind el însuşi în Canva.
În 2013, cu un fond de investiţii de 3 mil. dolari, platform Canva este lansată. În 2016-2017, încasările Canva au crescut de la 6,8 milioane de dolari la 23,5 milioane dolari, potrivit siteului Australian Financial Review, iar momentan se focuseaza pe extindere.
Utilizatorii pot folosi gratis funcţiile de bază, plătind pentru cele mai complexe, care asigură, de altfel, veniturile companiei.
Astazi, afacerea din Sidney este evaluată la 1 miliard de dolari, după ultimele investiţii, compania având 10 milioane de utilizatori în 179 de tari.
Melanie Perkins este acum CEO, iar Cliff, prietenul său, este COO, deţinând în continuare şi Fusion Books.