Staţiunea balneoclimaterică Lacul Sărat din Brăila, care cu decenii în urma era una dintre cele mai renumite din ţară şi care atrăgea zeci de mii de turişti anual, este acum în paragină. Puţinii oameni care mai vin la bazele de tratament din staţiune găsesc acum o plajă neamenajată, clădiri vechi şi imaginea dezolantă a unor hoteluri începute în anii ‘90 şi abandonate, care între timp au fost vandalizate.
Administratorul hotelului spune: "Sunt multe de făcut, dar dacă discutia este intre primăria Chiscani, primăria Brăila aici e toată chestia, sunt multe de facut, e loc de mai bine oriunde".
Firma care deţine dreptul de exploatare a plajei susţine că deja i-a fost blocată o sumă importantă de bani, în urma disputei juridice între primăriile localităţilor Brăila şi Chişcani, privind dreptul de administrare a staţiunii şi de încasare a taxelor. Astfel până nu se dă o sentinţă definitivă, compania nu mai face investiţii majore în Lacu Sărat.
Directorul firmei de turism explica: "Indiferent de aceasta treaba fiecare agent economic, deşi noi ne vom ocupa în limita posibilităţilor să facem lucrprile care sunt necesare pentru pregătirea sezonului. Ştiu eu...nu la anvergura la crea ne-am fi dorit, dar măcar să ofere cât de cât nişte condiţii".
Primarul Brăilei, la rândul său, nu este nici el dispus să mai aloce fonduri pentru repararea aleilor şi alte lucrări în staţiune, până când procesul nu se finalizează.
Primarul Brăilei, Aurel Simionescu: "Anul trecut am pus asfalt după mai multe discuţii, am luat eu .. pe mine, să spun aşa, şi am pus, am acoperit gropile care erau pe aleea principală, o să punem şi anul asta flori, o să reparam barci, dar intervenţii de altă natură nu vor putea fi făcute".
Lacul sărat din staţiune are o suprafaţă de 1,72 km pătraţi, o adâncime de aproape doi metri şi conţine un nămol terapeutic cu calităţi deosebite.