Potrivit surselor citate, percheziţiile de la Aeroportul din Cluj sunt făcute în acelaşi dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013-2014, de către persoane din conducerea Consiliului Judeţean.
În anchetă ar fi vizat şi omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Construcţii SA, firma care care a construit noua pistă a Aeroportului din Cluj.
Anchetatorii vor ridica documente de la Aeroportul din Cluj, au precizat sursele citate.
Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Ioan Bene a spus că nu este vizat în anchetă şi că nu ştie nimic despre percheziţii şi despre cercetarea în acest dosar.
În acelaşi dosar ar fi vizat şi consilierul judeţean Ioan Petran, preşedintele PNL Cluj-Napoca şi conferenţiar la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj.
Procurorii fac percheziţii atâ la locuinţa lui Petran, cât şi la biroul acestuia de la Facultatea de Construcţii.
Procurorii Serviciului Teritorial Cluj al DNA au făcut, miercuri dimineaţă, percheziţii la locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, într-un dosar privind fapte de corupţie, şeful CJ declarând, la momentul percheziţiilor, că pune la dispoziţia anchetatorilor documente, fără a face alte precizări.
Ulterior, Horea Uioreanu a fost dus de la domiciliul său din Cluj-Napoca la sediul CJ, el plecând de la locuinţă împreună cu anchetatorii care i-au percheziţionat casa.
Percheziţii au loc, miercuri, la mai multe adrese din judeţul Cluj, printre care şi la Consiliul Judeţean, într-un dosar privind presupuse fapte de corupţie, în acest caz fiind vizat şi preşedintele CJ, Horea Uioreanu, potrivit unor surse judiciare faptele vizând dare şi luare de mită.
Birourile preşedintelui CJ Cluj şi ale altor directori din Consiliul Judeţean Cluj au fost sigilate.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz sunt vizate finanţări bugetare către societăţi comerciale private apropiate lui Horea Uioreanu, care ar fi dat contracte cu finanţare din bani publici unor firme deţinute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din aceşti bani.
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.
Potrivit DNA, în această cauză au fost făcute, miercuri, percheziţii domiciliare la 11 adrese din municipiul Cluj-Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, la instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.