„La împlinirea celor șase luni de la tragicul eveniment din clubul Colectiv în urma căruia și-au pierdut viața 64 de tineri, Patriarhia Română își exprimă încă o dată compasiunea față de familiile îndoliate și se roagă pentru odihna sufletelor celor trecuți la Domnul din cauza incendiului", potrivit unui comunicat al Patriarhiei.
Întrucât cele șase luni s-au împlinit la 30 aprilie, în Sâmbăta Mare, zi în care potrivit rânduielilor liturgice nu se oficiază slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucureștilor a anunţat că va organiza un parastas în fața Clubului Colectiv pe data de 9 mai, la ora 12:00, prima zi în care se pot oficia astfel de slujbe după sărbătoarea Sfintelor Paști, mai arată sursa citată.
După şase luni de cercetări, dosarul tragediei din clubul Colectiv, în care 64 de tineri au murit, a ajuns în instanţă. Şase persoane, printre care patronii clubului, dar şi cei ai firmei de artificii au fost trimişi în judecată de către procurorii Parchetului General. Procesul a început la Judecătoria Sectorului 4.
De asemenea, un număr de 139 de persoane, 11 unități spitalicești și 5 instituții s-au constituit părți civile în dosarul Colectiv, trimis joi în instanță de procurorii Parchetului General.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, trimiterea în judecată cu privire la infracțiunea de vătămare corporală vizează, la acest moment, numai actele materiale cu privire la 20 de persoane vătămate față de care au fost finalizate investigațiile medico-legale.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cei trei patroni ai clubului Colectiv, George Alin Anăstăsescu, Costin Mincu și Paul Gancea sunt acuzați de ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urma decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
Totodată, patroana firmei de artificii va fi judecată pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri.
64 de persoane au murit în incendiul din octombrie anul trecut din clubul Colectiv și peste 150 au fost rănite. Focul a izbucnit în timpul unui concert rock de la o instalație de artificii care a aprins buretele antifonat al sălii.