Suveranul Pontif a făcut joi ultimele retuşuri pe o pictură murală de 3 km lungime, în timp ce vizita o şcoală la vest de Lisabona.
Pictura murală face parte din proiectul „Viaţa între lumi” al Scholas Occurrentes, o mişcare educaţională internaţională care leagă aproximativ o jumătate de milion de şcoli de pe cinci continente. Papa Francisc este principalul sponsor al grupului.
Evenimentul a făcut parte din cadrul vizitei sale de la o școală din Lisabona. Papa, de 86 de ani, se află în Portugalia pentru Ziua Mondială a Tineretului.
Aproximativ 30 de picturi murale realizate de studenţi şi membri ai comunităţii au fost reunite într-o singură lucrare în oraşul balnear Cascais.
Tavanul şi pereţii încăperii în care papa le-a vorbit studenţilor şi unde se termină pictura murală au fost acoperite cu figuri umane plutind în cosmos.
„Voi v-aţi pictat propria Capelă Sixtină”, a spus Papa Francisc.
O mare parte a discuțiilor cu tinerii a atins problemele cotidiene cu care se confruntă oamenii prin contemplarea tabloului mural ce decora sala în care a avut loc întâlnirea.
„Haosul înfățișat în pictură reflectă realitatea cosmosului și viețile fiecăruia dintre noi.
Viața este transformată de haosul vieții și al cosmosului”, a declarat Papa Francisc, adăugând că depinde de fiecare dintre noi să găsim o cale a adevărului și a frumuseții.
Papa a primit o pensulă de artist ataşată la un gadget de realitate virtuală. Astfel, toți elevii din întreaga lume să vadă în timp real ce desenează Suveranul Pontif, și celor de la o şcoală din Mozambic de exemplu, să vadă în timp real tuşele sale pe un perete în şcoala lor.
Papa Francisc a adăugat o tușă circulară de culoare verde picturii murale Scholas, pictând o lovitură circulară în vopsea verde care s-a amestecat perfect în întreg.
La finalul întâlnirii, Papa Francisc le-a dat cadou elevilor un tablou: o lucrare de artă antică în ulei pe lemn, înfățișând pe Bunul Samaritean, relatează VaticanNews.ro.
Suveranul Pontif le-a spus copiilor și celorlalți oameni prezenți să nu se teamă niciodată de „să se murdărească mâinile” și să fie mereu acolo pentru cei care au nevoie: „Numai murdărindu-vă mâinile vă veți păstra inimile curate”.