Lovitura pentru Ovidiu Tender a venit în decembrie 2014, atunci când Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 11 ani şi 4 luni de închisoare pentru înşelăciune şi spălare de bani. Nemulţumit de pedeapsa aspră pe care a primit-o, omul de afaceri a contestat decizia. Procesul, care ar trebui să se desfăşoare cât mai repede pentru a nu se prescrie faptele, a început cu o amânare.
Primul termen în apel urmează să se judece săptămâna aceasta. În cazul în care Curtea de Apel Bucureşti nu ia o decizie finală până la 9 iunie, Ovidiu Tender nu va mai putea fi tras la răspundere.
Potrivit legii, faptele de înşelăciune şi spălare de bani se prescriu după zece ani de la trimiterea în judecată. Deşi Ovidiu Tender a ajuns în faţa instanţei în august 2004, iar termenul de prescripţie s-ar fi împlinit în august 2014, judecătorul a decis să mai adauge o perioadă de aproape 10 luni, timp în care dosarul s-a aflat la Curtea Constituţională pentru rezolvarea unor excepţii.
Rechizitoriul în cazul lui Tender a fost întocmit de Alina Bica, şefa DIICOT la acea vreme. Ajunsă între timp în spatele gratiilor, aceasta a dezvăluit că prim adjunctul SRI Florian Coldea i-ar fi cerut ca Tender să nu facă închisoare sau să primească o pedeapsă cu suspendare.
Ovidiu Tender este acuzat, alături de Marian Iancu, că ar fi preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti, pe care ar fi prejudiciat-o cu 140.000 de lei.