Bogate în proteine, fier, vitaminele A şi B12, ouăle întăresc sistemul imunitar, previn bolile cardiovasculare, au efecte pozitive asupra funcţiilor cerebrale, şi sunt recomandate în dieta persoanelor supraponderale, a sportivilor, a femeilor care doresc să rămână însărcinate.
Iată câteva remedii naturiste cu ouă:
Rinită şi sinuzită - un ou se fierbe tare, se înfăşoară, cu tot cu coajă, într-un tifon şi se ţine la rădăcina nasului, între sprâncene, până ce se răceşte.
Ulcer gastric - pentru a reduce aciditatea sucului gastric, se bea un ou crud, înainte de micul dejun, timp de o lună.
Abcese şi furuncule - două gălbenuşuri de ou crud, o lingură de miere, un vârf de linguriţă de sare se amestecă bine. Se toarnă făină, în ploaie, până rezultă un aluat de o consistenţă nu prea tare. Se aplică pe zona afectată şi se lasă să acţioneze două ore. Tratamentul trebuie urmat timp de trei zile.
Insomnie - ingrediente: zece lămâi, cinci ouă cât mai proaspete, 300 de grame de miere de tei, un pahar de coniac. Într-un borcan, peste ouăle întregi, cu tot cu coajă, se storc cele zece lămâi. Se leagă gura recipientului cu un tifon şi se lasă timp de cinci-opt zile, într-un loc răcoros şi întunecos, până ce cojile de ouă încep să se înmoaie. După acest interval, se toarnă mierea şi coniacul şi se amestecă bine. Se păstrează la frigider şi se administrează câte o linguriţă, de trei ori pe zi, după mesele principale. Durata tratamentului este de două săptămâni.
Sursa: Formula AS