Boli ale sistemului imunitar, boli oncologice sunt urmările în timp ale consumului cărnii „ajustate”.
Carnea cu saramură
Carnea injectată „trage” la cântar şi trage şi de timp, în sensul că puiul astfel tratat are termen de valabilitate mai mare. Nu este o practică ilegală, dar face rău la buzunare, dacă ne gândim ce plătim de fapt. O treime din preţ este apă de mare, pentru că plătim saramura. Teoretic, comercianţii nu pot vinde pui cu un conţinut de apă mai mare de 4,3%, o normă europeană.
Pui crescuţi cu chimicale
Carnea de pui mai poate conţine şi alte substanţe periculoase pentru organism, spun medicii.
"Carnea de pui se găseşte pe mesele tuturor. Este accesibilă ca preţ şi uşor de gătit. Urmărindu-se un consum de proteină de înaltă calitate, acest tip de carne este des inclusă în meniu. Cu o industrie a cărnii de pui mereu în creştere, aceste păsări nu cresc în condiţii favorabile", susţine Liana Conţiu, nutriţionist – dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară.
Mai exact, puii sunt crescuţi în mediu toxic şi hrăniţi cu furaje cu conţinut mare de chimicale.
"Carnea de pui de astăzi este de calitate îndoielnică. Creşterea forţată modifică compoziţia şi calitatea cărnii", mai spune nutriţionista.
"O greşeală mare este că alegem să cumpărăm carne procesată cu adaos de sodiu (saramuri), care conţin glutamat monosodic, care dă un gust bun şi un aspect apetisant. Urmările sunt multe şi grave", mai spune medicul.