De la şosetele îmbibate în oţet pentru scăderea febrei până la gargara cu oţet pentru calmarea durerilor de gât, iată o listă cu principale remedii pe bază de oţet de mere.
Studiile arată că un amestec ce conţine numai 5% oţet de mere elimină până la 99% din bacterii şi 80% din virusuri. Proprietăţile antibacteriene şi antivirale ale oţetului de mere se datorează unui conţinut ridicat de minerale esenţiale: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, cupru, fier, clor, siliciu şi fluor.
Răceală, gripă, dureri de gât, răguşeală… oţetul de mere te poate ajuta să scapi de numeroase probleme specifice sezonului rece. Astfel, dacă suferi de o durere de gât, dar nu vrei să exagerezi cu medicamentele de sinteză, încearcă următorul preparat natural: amestecă 80 de mililitri de oţet de mere şi două linguri de miere, într-un pahar cu apă călduţă.
Aceste două ingrediente îşi vor potenţa proprietăţile antibacteriene şi vor lucra împreună pentru a atenua durerea de gât. Luaţi câte o lingură din acest preparat o dată la patru ore, până la ameliorarea simptomelor. Un alt remediu, care se poate utiliza sub formă de gargară: amestecă 4 linguriţe de oţet de mere într-un pahar cu apă caldă, pe care îl foloseşti pe parcusul unei zile, potrivit Adevărul.
Pentru scăderea febrei, utilizează cu încredere şosetele îmbibate în oţet de mere diluat cu apă (o parte oţet de mere la două părţi de apă).
Atenţie! Întotdeauna se utilizează oţetul diluat cu apă, pentru că altfel poate provoca iritaţii la nivelul pielii, mai ales în cazul copiilor.