Trezoreria a primit oferte de 109,2 milioane lei, faţă de suma vizată de 60 milioane lei, licitaţia suplimentară fiind suprasubscrisă astfel de aproape două ori.
Randamentul oferit a fost de 3,95% pe an, similar randamentului mediu stabilit la licitaţia principală de luni.
Ministerul Finanţelor Publice a atras luni 400 milioane lei, prin redeschiderea unei emisiuni de obligaţiuni cu scadenţă în iunie 2017 şi pentru care a obţinut un cost mediu de finanţare de 3,95% pe an, mai mic decât cel de la licitaţia anterioară pentru titlurile din această emisiune, de 4,35% pe an.
Trezoreria a primit oferte de subscriere în valoare de 1,6 miliarde lei, de patru ori mai mult decât valoarea programată a licitaţiei, de 400 milioane lei.
Randamentul mediu obţinut este sub costul mediu de finanţare stabilit la redeschiderea anterioară a acestei emisiuni, la începutul lunii aprilie, de 4,35% pe an.
Emisiunea de obligaţiuni a fost lansată în iunie 2007 şi ajunge la maturitate în iunie 2017, iar de la lansare şi până la redeschiderea de luni şi marţi inclusiv, Finanţele au atras prin această emisiune peste 6,6 miliarde lei.
Ministerul Finanţelor Publice a programat pentru această lună mai multe licitaţii pentru vânzare de titluri de stat prin care vrea să atragă de pe piaţa internă 3,445 miliarde lei. În luna mai ajung la scadenţă titluri de 2,081 miliarde lei.
Valoarea indicativă a licitaţiilor programate pentru luna mai este cu 20% sub suma atrasă în luna aprilie de pe piaţa internă, de 4,314 miliarde lei.
Trezoreria a atras deja peste 1,1 miliarde lei prin licitaţiile derulate în luna mai.De la începutul anului, Finanţele au atras de pe piaţa internă 15,081 miliarde lei şi 678,7 milioane euro prin vânzare de titluri de stat. La aceste împrumuturi se adaugă sume atrase de pe pieţele internaţionale, respectiv 2 miliarde dolari şi 1,25 miliarde euro, prin trei emisiuni de obligaţiuni cu maturităţi de 10 şi 30 de ani.