"În toate numirile făcute că premier, și e vorba despre sute de oameni, am ținut cont de criterii de integritate, criterii de competență, criterii de profesionalism și de dedicarea față de interesul public.
Cazurile prezentate în mod emoțional la Apele Române - trebuie luate decizii imediate și oamenii să plece. În legătură cu Gelu Puiu (secretar de stat în Ministerul Mediului - n.r.), trebuie să plece. La parcul eolian Crucea din Dobrogea ( se referă la Andrei Gerea - n.r.), numirea a fost făcută de conducerea Hidroelectrica. Conucerea Hidroelectrica e ajuns în funcție înainte să vină PNL la guvernare. Practic, înaintea de moțiunea de cenzură care ne-a adus la guvernare. Numirea nu are legătură cu politica. Prin OUG 109 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (...) s-a creat un mecanism de selecție. (...) Ei acționează în baza unui contract de 4 ani. O fi fost probabil o legătură între directorul Hidroelectrica și dl Gerea (...) Cât privește Complexul Energetic, le-am asigurat frontul de lucru că să poată să funcționeze", a arătat Orban.
Ludovic Orban s-a aflat, astăzi, într-o vizită în județul Dolj, acolo unde a vizita Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Pitești, la finalul căreia a susținut o conferință de presă la sediul Prefecturii Dolj.
Tot astăzi, în media au apărut informații potrivit cărora șeful de la Drumuri Craiova, Bogdan Bratu, a fost ridicat de polițiști, sub acuzația de înșelăciune, pentru că ar fi depus la dosarul de angajare mai multe diplome false. Din funcția ocupată, Bratu ar fi prejudiciat statul român cu aproape un milion de lei, potrivit Realitatea Plus. Consiliul de administrație al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova l-a destituit pe Bogdan Bratu încă din data de 17 aprilie.