Primarul municipiului a declarat miercuri, pentru Agerpres, că voliera în care vor locui veverițele este executată de o firmă din municipiu, al cărei nume nu a dorit să îl facă public.
"E o firmă care lucrează cu comandă, dar nu aș vrea să înceapă să umble lumea pe acolo, să verifice. E în zona industrială a municipiului Bistrița, acolo se face. Când vor termina, peste o săptămână, o să spun: uite, asta e firma", a spus Ovidiu Crețu.
Potrivit datelor comunicate Agerpres de Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița, contractul pentru realizarea căsuței veverițelor este în valoare de 17.166 lei, cu TVA, la care se adaugă contractul pentru cumpărarea a șase veverițe, la prețul de 450 de lei bucata.
Însumate, cheltuielile pentru căsuța veverițelor se ridică la aproximativ 20.000 lei (echivalentul a circa 4.450 euro), cu doar 1.100 lei mai puțin decât suma alocată prin bugetul votat de Consiliul Local în urmă cu două luni.
Veverițele vor rămâne închise în volieră până se vor obișnui cu noua lor casă și se vor înmulți, iar apoi vor fi lăsate libere, pentru a se putea cățăra în copacii din parc.
Întrebat de ce este nevoie să fie populat parcul municipal cu veverițe, câtă vreme acolo există deja astfel de exemplare, edilul bistrițean a declarat, în data de 2 februarie, că veverițele s-au întors în pădure, deși municipalitatea a avut grijă până acum să monteze o casuță din lemn pentru ele și să le alimenteze cu nuci.
"Populăm, pentru că veverițele existente am încercat de când am terminat parcul să le alimentăm cu nuci, dar totuși nu vin să se stabilizeze, au găsit locul prin care să fugă înapoi în pădure. Aici, dacă aducem veverițele acestea și le înmulțim în voliera respectivă, ele vor popula parcul. Când o să vă duceți în parc, o sa vedeți veverițe umblând pe jos, printre oameni", a afirmat Crețu.