Tot în cursul zilei de joi, a fost reţinut pentru 24 de ore fostul director economic al grupului Prescon Florin Păunescu, care a fost şef al Gărzii Financiare Braşov înaintea lui Vasile Bilingschi, audiat şi el în acest dosar.
Procurorii braşoveni au făcut, joi, percheziţii la clubul de fotbal FC Braşov şi la locuinţa patronului echipei, Ioan Neculaie, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 40 de milioane de lei.
Ulterior, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, procurorul Alina Popescu, au fost duse la audieri mai multe persoane, între care omul de afaceri Ioan Neculaie şi fostul şef al Gărzii Financiare Braşov Vasile Bilingschi.
Percheziţiile au vizat şi firmele controlate de omul de afaceri care fac parte din grupul Prescon.
Surse judiciare susţineau că Vasile Bilinschi, în prezent şef al Oficiului pentru Jocuri de Noroc din ANAF, l-ar fi ajutat pe Ioan Neculaie "să dea o aparenţă de legalitate" operaţiunilor contabile pe care le făcea în cadrul firmelor sale.
Ioan Neculaie este patronul şi finanţatorul clubului FC Braşov din 1999. Clubul a intrat în insolvenţă din 4 martie 2015 şi în prezent se judecă planul de reorganizare a societăţii.
În noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, în martie 2008.
Accidentul de muncă s-a petrecut în 6 martie 2008, când Florin Diţoiu, angajat al societăţii Prescon SA, în postul de mecanic, a murit după ce o parte a unui coş de fum care trebuia dezmembrat şi dat la fier vechi s-a prăbuşit peste el. În timp ce coşul de fum era secţionat de un sudor, o bucată din structură s-a prăbuşit peste muncitor şi l-a strivit. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au constatat, în urma verificărilor, că societatea nu avea nicio autorizaţie pentru dezafectarea coşului de fum respectiv şi nici nu erau îndeplinite măsurile legale privind protecţia şi siguranţa muncitorilor săi.
Şi în aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii, într-un caz legat de încălcarea proprietăţii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Braşov.