"Din păcate pentru noi, RCA-ul suntem obligaţi să îl facem în România. În curând Guvernul va trebui să voteze ca tariful să rămână fix timp de şase luni propus de ASF. Eu vreau să aduc plus valoare pentru mine şi automat pentru stat. Dacă transporturile nu merg, ţara are o problemă. Avem nevoie de un lider bun care să ştie să negocieze şi să ne rezolve problemele. Noi avem de lucru în România, dar cu 60 de cenţi, este foarte greu. Statul trebuie să se îngrijească ca noi să aducem profit. Toţi trebuie să luam atitudine.
Fac un apel către colegii mei. Sunt convins că dacă vom ieşi de acum înainte în fiecare zi în stradă, aceste probleme pe care le avem la un moment dat se vor rezolva", a spus acesta.
Pe de altă parte, Călin Rangu este de părere că RCA-ul trebuie să reprezente o sumă care să nu aducă pe nimeni în pagubă.
"În general, consumatorul este între service şi asigurator. Preţurile trebuie să fie corecte pentru toată lumea, iar astfel nu vor mai exista nemuţumiri. Statul trebuie să intervină să regleze aceste lucruri care în acest moment sunt în curs de rezolvare. Din păcate acest lucru s-a făcut în urma unui protest.
Despăgubirile în caz de accident nu poate fi mai mari de 5 milioane de lei de persoană. Exista şi posibilitatea ca asiguratorul să nu plătească, iar în acest caz acestora li se ia licenţa. RCA-ul trebuie reprezente o sumă prin care nici asiguratorii să nu iasă în pagubă. Nu va fi un prag minim. Companiile nu trebui să vândă cu un preţ care să nu acopere cheltuielile.
Preţurile RCA-ului în acest prezent sunt foarte ridicate. Dar nu putem negocia ca la piaţă. Nu ne putem raporta la alte ţări pentru că sistemul diferă", a zis Călin Rangu, directorul Direcției Protecția Consumatorilor din ASF.