Prisecaru a fost ridicată de Poliţie luni seară, 15 ianuarie, şi depusă în Penitenciarul Iaşi. Tereza Prisecaru, patroana Tess Conex, a fost găsită vinovată de Curtea de Apel Bucureşti pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave într-un dosar aflat pe rolul instanţelor din anul 2010, notează Adevarul.ro.
„Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Urbană Iaşi au depistat o femeie, din mun. Iaşi pe numele căreia Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care a fost condamnată la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.
Femeia a fost încarcerată în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei închisorii”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Alături de Tereza Prisecaru, magistraţii din Capitală au mai decis să condamne la câte şase ani de închisoare cu executare trei foşti directori din cadrul Societăţii Naţionale Nuclearelectrica SA, respectiv Ioan Rotaru (fost director general), Traian Cezar Irimie (fost director economic) şi Gheorghe Ispas (fost director de investiţii).
De asemenea, prin aceeaşi sentinţă, condamnări de cinci ani, respectiv patru ani de închisoare cu executare au mai primit Răducu Nemţanu, respectiv Andrei Tudor Anghelescu, reprezentanţi ai Tess Conex.
Tereza Prisecaru şi soţul ei, Ioan, au intrat în afaceri imediat după Revoluţie, în primă fază cu o Dacie 1310, cu care făcea taximetrie. Ulterior, cu bani împrumutaţi de la rude au cumpărat un parc de maşini. În 1993 au deschis o firmă de producţie a pieselor auto, scrie Ziaruldeiasi.ro.
Apoi, afacerea s-a dezvoltat pe mai multe planuri, ajungând la un grup de firme cu sute de angalaţi şi o cifră de afaceri de zeci de milioane de euro. Potrivit datelor financiare declarate pentru anul 2016, compania Conex Distribution SA a avut o cifră de afaceri de 211 milioane lei şi un profit de 7,2 milioane, cu un număr de 406 angajaţi, firma Tess Industrie SA, fosta Tess Conex, a avut anul trecut un profit de 1,2 milioane de lei, având 255 de angajaţi, derulând afaceri de 36 de milioane de lei. ASAM, o altă firmă din grup, a desfăşurat anul trecut afaceri de 32,8 milioane de lei, în timp ce Adimet, o altă societate din imperiu, a derulat afaceri de 18 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanţelor.