Cu toate că nu se cunosc autorii respectivei cărţi poştale, aceasta a fost semnată de ”copiii tăi” şi este trimisă către ”bunica”. Cea care a stat la adresa la care a ajuns, într-un târziu, epistola, se numea Frieda Lehmann, scrie presa locală.
Bătrâna nu a mai apucat să citească mesajul trimis de nepoţii ei, pentru că a decedat, însă vecinii şi-o amintesc ca pe o ”persoană bună şi modestă”, care avea ”un băiat pe nume Wolfgang de profesie tâmplar” şi care o vizita într-o maşină sport roşie. Cel mai probabil bărbatul este mort şi el, scrie The Local, citând un ziar nemţesc.
O angajată a companiei Moosgrün, Peggy Gerike, a spus că a observat că ceva era în neregulă cu scrisoarea pentru că timbrele au fost plătite cu pfenig - o formă învechită a monedelor germane.
Apoi a fost şocată de aspectul vechi al imaginilor alb-negru cu Berlinului, Poarta Brandenburg, Biserica Memorială Kaiser Wilhelm şi alte repere. Cu toate acestea, numele de pe cartea poştală a uimit-o cu adevărat.
”Frieda Lehmann a fost şi numele bunicii mele”, a declarat Gerike.
Aşa că a încercat să afle câteva detalii despre fostul rezident al clădirii.
Întârzierea de 53 de ani a cărţii poştale rămâne un mister. Nu există nicio explicaţie oficială pentru aceasta şi nimeni nu ştie unde a fost epistola în acest timp.