Căminul respectiv se află în satul Nossegen, aflat lângă capitala belgiană Bruxelles, potrivit La Libre Belgique.
Această nouă variantă a pus pe jar autoritățile sanitare. Descoperită inițial în Columbia, până acum cazurile de infectare au fost destul de rare în Europa.
La finalul lunii iunie, The Washington Post nota că varinata a început să se răspândească în sudul statului american Florida, din cauza călătoriilor aeriene între Miami și țara sud-americană.
Profesorul Marc van Ranst de la Universitatea Leuven din Belgia a transmis că studiile efectuate în Marea Britanie au arătat că varianta columbiană nu provoacă forme mai grave de Covid-19 decât celelalte tulpini, dar că încă este prea devreme pentru a trage concluzii definitive. Proeminentul virusolog a precizat că, în Belgia, această variantă a fost depistată prima dată la sfârșitul lunii iunie.
Pe 16 iulie, la azilul Ter Burg au fost confirmate două cazuri de infectare, într-un pavilion al clădirii în care toți rezidenții suferă de demență în stadiu avansat. Din cauza bolii lor, rezidenții s-au plimbat pe holuri fără a respecta măsurile sanitare impuse în clădire.
După depistarea celor două cazuri, pavilionul respectiv a fost carantinat. Numărul contaminărilor lor a crescut însă la 20.
Șapte rezidenți, toți din pavilionul pentru persoane care suferă de demență, au decedat. Potrivit personalului azilului, o parte dintre aceștia erau grav bolnavi înainte de a se infecta.
Cele șapte decese au avut loc în contextul în care aproape toți rezidenții și angajații azilului, cu excepția unui student care lucrează la bucătărie în perioada vacanței de vară, au fost vaccinați.
Angajații suspectează că la originea focarului s-a aflat un vizitator. ”Persoana în cauză era asimptomatică. A vizitat azilul de bătrâni cu câteva zile înainte de a fi testată pozitiv”, au spus aceștia, potrivit hotnews.