În studiul inițial, s-a observat că, după ce au fost administrate extracte de păpădie, acestea au forțat celulele canceroase să se dezintegreze în primele 48 de ore de la tratament, nefiind afectate celelalte celule sănătoase.
Cercetătorii și-au dat seama că tratamentele continue cu extracte de rădăcina de păpădie, în doze mici, au fost eficiente pentru a scăpa de cele mai multe celule canceroase. Mai mult, această plantă oferă alte beneficii foarte importante pentru sănătate, acționând și ca un diuretic și stimulează, totodată, secreția de bilă, reduce colesterolul, curăță ficatul și ajută în caz de alergii.
Păpădia este bogată în vitamine și minerale importante, inclusiv vitamina C, fier, calciu, potasiu, vitamina B6, tiamina, riboflavina, acid folic și magneziu.
Conexiunea a fost făcută pentru prima dată în Ontario, la Spitalul Regional Windsor. Dr. Caroline Hamm, specialist oncolog îl trata pe John DiCarlo, un bărbat de 72 de ani pentru o formă extrem de agresivă de leucemie cunoscută sub numele de leucemie mielomonocitară. În cazul său, chimioterapia nu a funcționat, iar pacientul a fost trimis acasă pentru a-și petrece ultimele zile cu cei dragi. Din fericire pentru el, cei de la centrul de oncologie i-au sugerat să încerce să bea ceai de păpădie.
Patru luni mai târziu, când bărbatul a revenit la clinică, medicii au constatat cu uimire că boala este în remisie. De atunci au trecut trei ani și lucrurile nu s-au schimbat. Pacientul i-a spus de tratamentul cu păpădie și altei persoane bolnave. Și în cazul acestuia, rezultatele testelor au arătat că starea de sănătate s-a îmbunătățit simțitor.
Dr. Hamm a transmis aceste rezultate impresionante biochimistului Siyaram Pandey, de la Universitatea din Windsor, iar instituția a primit, la scurt timp, finanțare pentru a cerceta efectul păpădiei asupra cancerului.
Sursă: BZI.ro