”Un astfel de caz a fost prezentat săptămâna trecută de către CyberM.ro: atacatorii se foloseau de conturi compromise pentru a lansa mesaje false cu un caracter tragic, în care anunțau moartea anumitor persoane în urma unor accidente.
Ținta principala a atacatorilor era, evident, stârnirea curiozității sau panicarea utilizatorilor pentru a face click pe link, cu scopul de a afla mai multe detalii.
La o primă analiză, utilizatori din România care accesau acel link erau redirecționați către un clip pe Youtube, ceea ce arată ca un #hoax. Este însă posibil ca în alte cazuri similare utilizatorul să fie redirecționat către conținut malițios”, au transmis reprezentanții DNSC, înr-o postare pe Facebook.
Aceștia au venit și cu câteva recomandări pentru utilizatorii de social media.
”Analizați cu atenție informațiile culese din mediul online.
Raportați astfel de postări pentru SCAM sau SPAM către rețeaua socială.
Restricționați publicarea automată pe profil a postărilor în care sunteți etichetați de către prieteni sau cunoștințe pe social media. Activați posibilitatea moderării etichetărilor.
Evitați accesarea link-urilor din postări cu conținut alarmant, chiar dacă recunoașteți contul și contactați persoana care a publicat informația pentru validare, pe un canal diferit de comunicare.
Nu instalați programe sau aplicații, nu vă abonați la servicii și nu furnizați date personale, de autentificare sau de card, în urma accesării unor astfel de link-uri”, au scris cei de la DNSC.