Mai mulţi membri ai Comitetului Monetar Fed (FOMC) au subliniat că o eventuală "creştere a tensiunilor geopolitice privind Rusia şi Ucraina" în străinătate sau o nouă încetinire a economiei Chinei, ar putea prezenta unele riscuri pentru economia americană, potrivit unui rezumat al acestei reuniuni, care s-a desfăşurat pe 29 şi 30 aprilie.
După o perioadă de relativă acalmie, Ucraina organizează duminică alegeri prezidenţiale pe care separatiştii proruşi ameninţă să le perturbe, sub privirile binevoitoare ale Moscovei.
În ceea ce priveşte economia americană, indicatori recenţi "relevă o revenire şi sugerează că economia se află pe traiectoria unei creşteri moderate", se arată în acest rezumat al discuţiilor în cadrul reuniunii. Însă este "prea devreme să se confirme dacă această relansare va conduce economia la un ritm de expansiune superior tendinţei sale", s-au întrebat guvernatorii Fed, care au evaluat în cursul reuniunii "opţiunile unei normalizări a politicii monetare".
Alt factor de risc pentru creşterea economică este "încetinirea persistentă a pieţei imobiliare", au mai apreciat membrii Fed. Ei au examinat şi riscurile la adresa stabilităţii financiare, notând că au decelat presiuni "de creştere în valorizarea anumitor segmente ale pieţei bursiere".
Totodată, ei au notat că preţul acţiunilor societăţilor în domeniul ITC şi reţelelor de socializare, "care au crescut mai repede decât restul pieţei, anul trecut, au coborât (...) aliniindu-se mai mult" evoluţiei altor indici. Creşterile salariale vor rămâne "relativ modeste" pentru o perioadă, mai afirmă membrii Comitetului, care speră la o revenire a inflaţiei la 2% "în anii viitori", deşi unii sunt mai pesimişti.