Medicul David Ludwig precizează, într-un studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicilor Pediatri din America, faptul că persoanele care nu consumă lapte gras, ci lapte degresat, au tendința de a compensa lipsa grăsimilor cu… zahărul.
După cum se știe, consumul excesiv de zahăr, cu alte cuvinte dacă depășiți doza zilnică de zahăr, duce la boli grave în organism cum ar fi: obezitate, diabet și multe altele. Acesta este motivul pentru care Departamentul de stat din SUA recomandă renunțarea la băuturile carbogazoase și cu îndulcitori. Pe de altă parte, aceeași instituție reomandă și consumul, de trei căni de lapte pe zi
Conform medicului, această recomandare nu este tocmai inspirată tocmai pentru că, în încercarea de a evita grăsimile, populația cumpără lapte degresat, pe care, pentru a compensa lipsa consistenței, îl îndulcește cu zahărul extrem de periculos.
În plus, se pare că există beneficii mai mari pe care le aduce laptele cu grăsimi saturate, comparativ cu laptele fără grăsimi. În starea cea mai pură a laptelui, adică cea crudă, obținută imediat după recoltarea laptelui organic, acest aliment este mult mai bun pentru că ajută la o mai bună absorbție a vitaminelor în organism, reduce riscul de cancer al vezicii urinare și, în mod paradoxal ajută la slăbit.