Zilele trecute atrăgeam atenţia asupra unui fost angajat Microsoft care a fost arestat pentru că postase indirect pe internet versiuni beta de Windows 7 şi Windows 8, cât şi fişiere ce ţin de activarea sistemelor de operare ale gigantului din Redmond. În parte, respectivul a fost arestat după ce au fost găsite informaţii acuzatorii pe contul de Outlook al colaboratorului său în această activitate. Pentru că partea de parcurgere a email-urilor li s-a părut destul de dubioasă celor de la Engadget, aceştia au studiat un pic metodologia din spate a respectivului gest.
În definitv, lucrurile sunt mult mai simple decât par la prima vedere. În termenii şi condiţiile pe care nu le citeşte nimeni, Microsoft enumerează o listă destul de stufoasă de contexte în care vă poate citi email-urile stocate pe unul dintre serviciile sale de email, Outlook sau Hotmail.
Dacă aveţi o bănuială că doar atunci când cineva de la NSA, FBI, CIA sau de la poliţie are o treabă cu contul vostru de email, cei de la Microsoft ,,cedează” presiunilor, vă înşelaţi amarnic. ,,Circumstanţele extraordinare” citate de Microsoft, în care oficialii companiei vă parcug mesajele în format electronic fără acordul vostru, sunt de fapt destul de flexibile. Acestea includ a) pentru conformarea cu legea, în răspuns la o cerere legală sau în cadrul unui proces legal, b) pentru protejarea drepturilor la proprietate ale Microsoft şi clienţilor Microsoft, inclusiv pentru sancţionarea voastră în folosirea serviciului în conformitate cu termenii şi condiiţiile de utilizare, c) în cazul în care, acţionând cu bună credinţă, accesarea şi publicarea conţinutului sunt necesare pentru protejarea siguranţei personale a angajaţilor Microsoft, a clienţilor Microsoft şi a publicului. Le-a scăpat oare ceva?
Citeşte mai mult pe playtech.ro