O echipă de cercetători a descoperit în interiorul unui meteorit din Central Victoria, lângă Wedderburn, în Australia, un nou material care se afla integrat în acesta. Cum explică specialiștii acest lucru? Ei bine, experții spun că mineralul a fost creat în interiorul nucleului unei planete care a fost distrusă cu câteva epoci în urmă.
Cât despre meteoritul în care a fost identificat noul material, acesta a fost erodat destul de tare în călătoria sa prin spațiu ce ar putea să se fi întins pe parcursul câtorva milioane de ani. De asemenea, meteoritul prezintă niște fațete roși și negre.
Materialul nou descoperit care provine de pe altă planetă poartă și un nume, Edscottite. Însă, ceea ce este interesant de reținut este faptul că că meteoritul în sine, pe lângă faptul că a fost descoperit în urmă cu peste 60 de ani, în 1951, el este foarte mic. Din acest motiv, cercetătorii nu au putut realiza foarte multe analize. În forma sa finală, poate fi admirat în Muzeul Victoria din Australia.
Cu toate că au mai existat numeroase tentative de analiză ale meteoritului în trecut, cercetătorii au reuși de abia acum să treacă peste obstacolul legat de dimensiunea acestuia și să-l analizeze. Ca să-ți faci o idee, la momentul descoperirii meteoritul avea 220 de grame. Acum are 71 de grame, pe care le poți vedea la muzeu.
De asemenea, descoperirea noului material este meritul oamenilor de știință de la CalTech din SUA. Aceștia au reușit să obțină o bucată din meteorit în 2018, pe care l-au analizat ulterior, iar ceea ce au descoperit este uimitor: un nou material.