Acest ”proces de evaluare continuă” implică analizarea rezultatelor preliminare ale unui studiu în curs. EMA a început să evalueze primul lot de date care provin de la testele pe animale (date neclinice) şi teste clinice, pe lângă cele privind calitatea medicamentului.
Regdanvimab este un anticorp monoclonal care reduce capacitatea virusului de a ajunge la celulele din corp, ducând astfel la scăderea numărului persoanelor infectate care au nevoie de spitalizare, potrivit EFE.
Agenția a precizat că va analiza informaţiile privind tratamentul cu anticorpi pe măsură ce compania farmaceutică le va publica. Acest pas nu presupune însă că EMA va și emite o concluzie asupra beneficiilor şi a riscurilor medicamentului, a precizat sursa citată.
Pentru a autoriza comercializarea în UE, experţii EMA trebuie să evalueze datele complete privind siguranţa, eficienţa şi calitatea medicamentului. Deși nu a anunţat o dată când ar putea face publice concluziile privind Regdanvimab, este cunoscut că procesul de evaluare continuă reduce din timpul necesar pentru revizuirea generală și studiul de licenţă condiţionată pentru UE.
EMA mai are în analiză încă un tratament împotriva Covid-19 - REGN-COV2, o combinaţie de anticorpi monoclonali. Medicamentul, care reduce cantitatea de virus din sânge la pacienții spitalizați, este dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron.