Un telespectator Realitatea TV cere ajutor pentru un deţinut grav bolnav care nu ar primi după gratii îngrijiri medicale corespunzătoare.
"Deţinutul de la Penitenciarul din Arad, Ciordaş Leontin, a fost diagnosticat cu arteriopatie obliterantă a membrelor inferioare, boală care netratată duce la amputaţia membrelor. După ce în februarie 2014 a început să cangreneze un deget de la picior, a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova, unde i-au fost amputate două degete. A fost adus înapoi la Arad unde, urmare a tramentului superficial cangrena a avansat. Astfel, în luna mai 2014, a fost dus la Spitalul Penitenciar Dej, unde i-a fost amputată jumătate din laba piciorului drept. Persoanele interesate de soarta lui, familia, nu au acces nici măcar la informaţii oficiale referitoate la starea lui de sănătate. Nimeni nu face nimic pentru a împiedica eventuala amputare parţială sau totală a piciorului. Cangrena avansează, Leontin foloseşte scaun cu rotile."
Soţia unui alt deţinut povesteşte cum acesta este obligat să împartă celula cu criminali foarte periculoşi.
"Soţul meu a fost condamnat la 7 ani pentru complicitate la evaziune fiscală şi, deşi are o condamnare de 7 ani, el este ţinut în regim de maximă siguranţă, împotriva Legii 254/2013. Condiţiile din interior sunt groaznice, într-o cameră mică sunt nouă persoane. El nu este condamnat pentru o faptă de violenţă şi totuşi se află în cameră cu criminali foarte periculoşi. Nu mi se pare normal şi corect, într-o ţară democratică acest lucru."
"Tot ce se spune despre condiţiile din penitenciare este adevărat. Preţul produselor de la magazinul penitenciareului, paturi vechi cu saltele din câlţi, mâncarea se dă dintr-un bidon care este foarte foarte murdar, iar polonicul se foloseşte si pentru felul unu şi pentru felul doi, este INUMAN."
... ne-a mărturisit un alt telespectator.
Nici la penitenciarul din Timişoara, condiţiile nu sunt mai bune.
"Penitenciarul din Timişoara este infestat cu ploşnite. Vizitele cu familia se desfăşoară în condiţii execrabile ca şi modul de programare a vizitelor. O singură sală de vizite are aproximativ 30 metri, trei mese cu bănci la care se înghesuie 9 deţinuţi şi familiile acestora. La vizită nu sunt primite produse cosmetice, detergenţi etc. tocmai pentru a fi obligaţi să le cumpărăm la suprapreţ din magazine, fără alternativă. Comisiile de control merg în comandament la hotel şi restaurant, cu deţinuţii nu vorbeşte nimeni."