Dan a anunţat pe reţelele de socializare că a găsit soluţia, fără să spună care este aceasta, cu ajutorul echipei sale de juruşti.
"Nu garantez că, în urma semnăturii mele pe protocol, contestaţia Alianţei USR+PLUS va fi admisă", scrie el.
Temera lui Nicuşor Dan poate fi legată de faptul că nu mai este membru USD din vara lui 2017.
"Am plecat din USR prin demisia semnată la 1 iunie 2017. Din acel moment nu am mai avut vreo responsabilitate în numele USR, cu atât mai puțin responsabilitatea de a opera modificări în Registrul Partidelor în numele USR. Timp de cinci luni USR-ul a avut un președinte interimar, Elek Levente. Nu înțeleg de ce acesta nu figurează ca președinte în Registrul Partidelor Politice, după demisia mea", a mai explicat fostul lider USR.
În octombrie 2017, şaisprezece parlamentari şi lideri de filiale ai USR au contestat congresul în urma căruia Dan Barna a fost ales preşedinte "la un congres viciat".
"Membrii USR care au contestat congresul sunt oameni maturi care și-au exercitat un drept constituțional. Înainte de Congres au solicitat o mediere juridică la o casă de avocatură externă, pentru a evita litigiul în instanță, dar au fost refuzați. Au contestat acum un an și jumătate, nu își închipuiau că cererea va avea impact acum. Nu este în niciun caz vina lor că litigiul în instanță a durat un an și jumătate", a explicat Nicuşor Dan în postarea de joi.
Biroul Electoral Central a publicat, joi seara, motivul pentru care nu a recunoscut formarea alianței electorale "Alianța 2020 USR-PLUS": protocolul a fost semnat de actualii preşedinti, Dan Barna și Dacian Cioloș, în timp ce în actele celor două formaţiuni lideri sunt Nicușor Dan și Raluca Daneș.
Președintele USR Dan Barna a anunțat că motivarea BEC este „absurdă” și că vineri va contesta decizia la Înalta Curte.