"Direcţia Urbanism din Primăria Capitalei a fost într-o mare suferinţă în ultimii ani. De aceea, procesul de verificare a tot ce vine de la Direcţia Urbanism este minuţios, spre deosebire de alte direcţii din Primăria Capitalei. Există în momentul de faţă aproximativ 100 de autorizaţii şi certificate pentru care procesul este întârziat (...). Fie se propune demolarea unor clădiri despre care eu apreciez că au valoare arhitecturală şi încercăm să intrăm în dialog cu Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti şi implicit comisia zonală, fie se propune termoizolarea unor clădiri din zone protejate, ceea ce în mod evident nu face bine respectivelor zone protejate. Deci, există o întreagă zonă de probleme pe care încercăm să le rezolvăm. Încercăm să restabilim legalitatea în ceea ce priveşte Direcţia de Urbanism şi autorizaţiile pe care această direcţie şi Primăria Generală le emite, pentru că avem vreo 70 de litigii pe autorizaţii de construire şi vrem să limităm procesul acesta şi încă vreo 60 pe PUZ-uri", a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.
El a subliniat că și-a pus semnătura "acolo unde sunt autorizaţii sau certificate de urbanism care nu au niciun fel de probleme". Edilul a dat, însă, asigurări că în mandatul său nu s-au semnat autorizaţii nelegale.
"Eu cred că acesta e lucrul cel mai important. Să nu punem oamenii să înceapă nişte investiţii pe nişte acte care ulterior vor fi declarate ilegale în instanţă", a adăugat Nicuşor Dan.
Consilierul municipal PSD Valeriu Şuhan a spus că există un termen pe care primarul general trebuie să-l respecte şi că opiniile în legătură cu una sau alta dintre situaţiile pe care Nicuşor Dan le consideră a fi nelegale nu contează în faţa legii.
În altă ordine de idei, Nicuşor Dan a menţionat că va face precizările solicitate de prefectul Capitalei, Alin Stoica, pe tema suspendării celor cinci PUZ-uri de sectoare:
"Domnul prefect, prin adresa pe care ne-a adresat-o, a spus că anumite formulări din acele cinci hotărâri de Consiliu pe care noi le-am votat la sfârşitul lunii februarie pot da naştere la interpretări şi a cerut să le precizăm. Asta este tot. În cele zece litigii iniţiate de două ONG-uri, zece judecători de la Tribunalul Bucureşti şi două completuri de câte trei judecători de la Curtea de Apel au spus că hotărârile sunt legale (...). Am avut o şedinţă săptămâna trecută la Instituţia Prefectului. O să facem aceste precizări, ca să fie limpezi pentru toată lumea, dar instanţele, cele pe care le-am menţionat, nu au apreciat că există vreo lipsă de claritate a acestor hotărâri".