Nicuşor Constantinescu a primit, pentru fiecare faptă de care este acuzat, la şase ani, 12 ani, şapte ani şi cinci ani de închisoare şi a constatat că faptele sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat definitiv în 29 iunie de Curtea de Apel Constanţa.
Curtea de Apel Bucureşti a contopit pedepsele aplicate şi pedeapsa de cinci ani de închisoare primită de Nicuşor Constantinescu în 29 iunie la Curtea de Apel Constanţa, dispunând să fie aplicată pedeapsa cea mai grea, de 12 ani închisoare, pe care a sporit-o cu trei ani, în final fostul preşedinte al CJ Constanţa urmând să execute pedeapsa de 15 ani de închisoare.
Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care Nicuşor Constantinescu a stat în arest, respctiv din 6 noiembrie 2014 până în 5 decembrie 2014, din 3 martie 2015 până în 24 aprilie 2015 şi din 20 mai 2016 până în 29 iulie 2016, data pronunţării deciziei în fond. Instanţa a luat act de faptul că Nicuşor Constantinescu este încarcerat, în urma condamnării definitive primite în altă cauză.
Prin aceeaşi decizie, instanţa i-a interzis lui Nicuşor Constantinescu dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, gestiune sau control în cadrul unei entităţi juridice de drept sau interes public pe o durată de 10 ani după executarea pedepsei principale.
În noiembrie 2014, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu, alături de alţi zece funcţionari publici locali, toţi fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat prin care au cauzat un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei Consiliului Judeţean Constanţa şi un prejudiciu de 1,3 milioane de lei statului român, în perioada 2010 - 24 martie 2014. Prejudiciul cauzat CJ Constanţa provine din plăţi făcute de Constantinescu pentru mai multe proiecte realizate doar ”pe hârtie”, constând în special în lucrări de împădurire.
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost condamnat definitiv, în 29 iunie, de Curtea de Apel Constanţa, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal.
Într-un alt dosar, în 27 iunie, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind refuzul aprobării construirii unui parc eolian. Decizia nu este definitivă, contestaţia urmând să se judece la Curtea de Apel Bucureşti.