În perioada iulie - septembrie 2014, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut cu 1,8%, la 4,58 miliarde de euro (5,7 miliarde de dolari), în timp ce analiştii estimau un câştig de 4,55 miliarde de euro. Vânzările au urcat cu 0,8%, la 15,65 miliarde de euro, depăşind previziunile analiştilor, de 15,56 miliarde de euro.
Deutsche Telekom, care obţine aproximativ o treime din venituri din SUA, a decis luna trecută să-şi păstreze subsidiara T-Mobile US Inc, refuzând oferta venită de la miliardarul Xavier Niel, proprietarul operatorului francez Iliad SA. Directorul general al companiei germane, Timotheus Hoettges, caută să sporească numărul de clienţi în SUA, în timp ce încearcă să revitalizeze creşterea în Europa.
Deutsche Telekom a confirmat estimările privind obţinerea unui profit net de 506 milioane de euro anul acesta, în scădere cu 14% faţă de 2013, când vânzarea activelor din Bulgaria a sprijinit câştigurile companiei germane. De asemenea, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare ar urma să rămână stabil, la aproximativ 17,6 miliarde de euro, în 2014.
Pe piaţa internă, Deutsche Telekom se confruntă cu Vodafone şi cu noul grup care a rezultat din fuziunea între Telefonica SA şi Royal KPN. Anul acesta, acţiunile Deutsche Telekom au scăzut cu 3,2%. Miercuri, titlurile companiei au închis la 12,04 euro, la bursa de la Frankfurt, evaluând DT la 54,6 miliarde de euro.
Investiţiile au crescut în trimestrul trei din 2014 cu 10,3%, la 2,5 miliarde de euro.
La mijlocul lui august, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brand-ul 'T'. AGERPRES