Totodată, el afirmă că exit-poll-urile nu au luat în calcul diaspora și susține că un rezultat Ponta — 37% — Iohannis — 32 sau 33% este previzibil.
''Este ușor surprinzător în sens plăcut revirimentul cumva al zonei urbane și este clar o creștere a prezenței mediului urban coroborată cu o cădere, se pare — dar trebuie să așteptăm până la sfârșitul zilei — de 3, 4 dacă nu 5 procente a ruralului față de 2009. Urbanul a ieșit ușor mai mult la vot decât în 2009 și ruralul a pierdut câteva procente semnificative. În București au fost mult mai mulți votanți decât în 2009. (...) În 2009 o parte de dreapta, în special din urbanul mare și din București, nu a mers la vot pentru că a încercat să sancționeze cumva 'performanța generală' a dreptei de la vremea respectivă și ea s-a transferat nu numai la locale, ci și cumva pe Traian Băsescu, la vremea respectivă'', a declarat Moraru, potrivit agerpres.ro.
El a spus că rezultatele erau previzibile, dar, în opinia sa, acestea pot suferi modificări îndreptându-se către 37% Victor Ponta și 32 sau 33% Klaus Iohannis. În context, el a arătat că sondajele nu au luat în calcul voturile din străinătate.
''Rezultatele erau previzibile, nu văd de ce să ne surprindă. Sondajele, din ceea ce știu și am văzut baze de date, cam astea erau. Ce se prezenta în presă era ușor umflat și am văzut și azi la o serie de exit-poll-uri care încearcă să-l prezinte pe Victor Ponta mai degrabă dintr-un sentiment psihologic cu 4 în față. Știind foarte bine și cât de 'exacte' au fost exit-poll-urile, dar și bazele de date care au fost și în timpul zilei de astăzi, eu cred că ne îndreptăm către un 37 — 32, 33% mai ales că aceste exit-poll-uri sunt la ora 19,30. Ruralul s-a închis, ca să spun așa, zona PSD nu mai acumulează foarte mult. În orele astea mai sunt voturi în zona urbană și nu face decât să strângă ecartul dintre cei doi, pe de o parte, iar pe de altă parte toate acestea exit-poll-uri nu au luat în calcul diaspora", a mai spus directorul IPP.
Potrivit acestuia, rezultatul este chiar mai strâns decât se vede în momentul de față.
"Este ceea ce probabil ne așteptam, un război pe viață și pe moarte între cei doi candidați. Se joacă până în ultima secundă și pentru ultimul vot. Eu nu cred că se poate spune fie că Victor Ponta sau Iohannis sunt câștigători în momentul de față. Pur și simplu rămâne să vedem ce se întâmplă'', a mai spus directorul IPP.
Referindu-se la rezultatele obținute de Monica Macovei, Elena Udrea și Călin Popescu Tăriceanu, Moraru a spus că
au fost candidaturi de ambiție și că au încercat să potențeze lansarea sau consolidarea unor proiecte politice de partid.