Angajații Frontline, asociație care se ocupă cu implementarea programului guvernamental de prevenire a extremismului au spus reporterilor publicației The Guardian că Andrew Tate a fost un factor în cazurile care datează de anul trecut.
Dr. Tim Squirrell, de la Institutul pentru Dialog Strategic (ISD), un grup de gândire contra-extremism, a spus că misoginia de tipul vândut de Tate se potrivește perfect definiției extremismului: „Tate reprezintă în mod clar un risc de radicalizare a tinerilor într-o misoginie extremă. Acest tip de extremism nu este în prezent luat în considerare pentru sprijin în cadrul Prevent decât dacă este însoțit de o ideologie recunoscută, de exemplu incel/extrema dreaptă/islamist. Asta este o problemă”, a spus el.
Lucrătorii Frontline care se ocupă de cazuri în cadrul programului Prevent în diferite părți ale Angliei au povestit că s-au ocupat de cazurile de elevi care au citat din Tate și că au încercat să-i ajute pe profesori să înțeleagă un lexic complet nou al cuvintelor pe care le-au auzit, dar nu le-au înțeles.
„Poate să fi fost efectul întârziat din spatele tinerilor care vorbeau mai mult despre el după ce a pierdut accesul la unele dintre platformele sale de socializare, dar am început să vedem o creștere înainte de Crăciun, în ceea ce privește școlile care ne vorbesc despre elevii cu adevărat provocatori. Personal, am văzut cazuri în care elevii i-au spus profesoarei: „Ce știi tu, ești femeie, nu mă poți învăța nimic. Locul tău este în bucătărie,” a mai spus expertul anti-exetremism
Social media scăpată de sub control, motivul propagării ideologiei lui Andrew Tate
Președintele Federației Polițiștilor Sed Lex, Florin Vâlnei, a comentat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, pe acest subiect: „Noi vorbeam cu o perioadă de timp în urmă ce înseamnă rețelele de socializare. Nu există un control, fiecare își propagă ce mesaj dorește. Dar ar trebui să ne uităm la momentul acesta cum sunt promovate anumite rețele de socializare în China, de exemplu, pe TikTok, unde te învață ce să faci, cum să îl respecți pe cel de lângă tine, cum să te comporți în societate, și alte multe lucruri care sunt pozitive, și cum sunt în alte state din lume. Din păcate se transmit tot felul de exemple negative. Uitați-vă într-un restaurant, unde vin părinții cu copiii și ca să tacă sau să nu creeze probleme îi pune un telefon în mână. Din punctul acesta de vedere ar trebui o educație mai atentă, pentru că tehnologia ne ajută foarte mult, dar ne și încurcă.”