Cura cu ridiche neagră are o mulţime de avantaje. Această legumă curăţă ficatul, scapându-te de toxinele din organism şi îţi pregăteşte trupul pentru sezonul cald. Rădăcinoasa aceastăaconsumată sub formă de suc dizolvă calculii renali. Mai mult, consumul acestei legume purifică tenul.
Datorită conţinului bogat de vitamina C, creşte imunitatea organismului prevenind răcelile şi luptând contra infecţiilor.
Vitaminele B şi E, fosforul, sodiul, potasiul, iodul, sulful, magneziul, fierul şi calciul, dar şi fibrele pe care le conţine reglează digestia.
Ce trebuie să mai ştii este că 100 de grame de ridiche neagră conţin numai 24 de calorii, iar ca să o digere, organismul consumă mult mai multe calorii, motiv pentru care şi este ideală în curele de slăbire.
Pentru a obţine sucul ei trebuie să o cureţi şi să o speli, apoi să o storci într-un storcător de fructe. Sucul se consumă proaspăt, astfel că se recomandă să fie preparat chiar înainte de a-l bea.
Cura de detoxifiere cu ridiche durează în jur de două luni şi presupune consumarea a jumătate de pahar de suc, dimineaţă pe stomacul gol.
Cura de slăbire cu ridiche, în schimb, durează o săptămâna, iar în acest timp trebuie să respecţi următoarele reguli pentru a slăbi 5 kilograme, asigură nutriţioniştii:
Dimineaţa:
- un ou
- un iaurt mic
- 100 grame brânză degresată
- legume crude, fierte sau la grătar oricât de multe doreşti
- 150 ml suc de ridiche neagră.
Prânz:
- friptură din carne slabă (viţel, pui, curcan), peşte ori carne fiartă
- legume crude în ce cantitate doreşti.
- 200 ml suc de ridiche neagră.
Cină:
- 150 ml suc de ridiche neagră sau fructe exclusiv. De preferat este să alternezi: o seară suc, o seară fructe.
Sursa: ele.ro