,,Am transmis mesajele oamenilor în ținută de luptă, pentru ca ei să înțeleagă că suntem în război cu virusul”, a precizat militarul, într-un interviu acordat Hotnews.
În ceea ce privește situația tragică din România, acesta întreabă retoric: „Câți oameni mai trebuie să moară ca să înțelegeți că sunteți într-un război?”.
Autoritățile au profitat din plin de experiența viceamiralului și i-au dat mână liberă să coordoneze campania de vaccinare. Strategia de luptă a funcționat la portughezi.
Mai este chestiunea conducerii dar și partea de comunicare, campania de comunicare.
,,În ce privește conducerea, pentru că eram militar apăream mereu în ținută de luptă, la televiziuni, nu purtam uniforma aceasta de pe mine (n.r. uniforma de marină), ci pe cea de luptă, am transmis un mesaj clar, către compatrioții mei, că intrasem într-o situație de luptă, că aveam un inamic și acesta era virusul și că avem propriile noastre forțe, adică organizarea noastră, sistemul sanitar...
De la bun început, am folosit această retorică de război. Am spus că noi, ca țară, suntem în război, împotriva virusului.
În război sunt două tabere: cea a aliaților și cea a inamicului. În tabăra inamicului era virusul și toate persoanele care nu cred că vaccinarea e importantă. În tabăra bună, de partea noastră, se aflau persoanele care doreau să se vaccineze și toate eforturile pe care le-am făcut ca să vaccinăm oamenii.
Deci, în retorica noastră de război, a fost clar pentru compatrioții mei că, pentru a ne salva pe noi înșine și pentru a lupta cu virusul, a trebuit să facem o campanie de vaccinare în masă, iar oamenii să nu stea în acasă, e nevoie să vină la vaccinare.
Deci, de fiecare dată am evidențiat cât de important este ca oameni de diferite vârste să vină la vaccinare, ca să putem lupta cu virusul. Pentru că, dacă din orice motiv, există oameni care au o mulțime de temeri legate de campania de vaccinare, acești oameni vor forma un grup care va ajuta virusul. Deci, vor ajuta inamicul nostru comun.
În acest fel, am spus clar publicului că va trebui să facă o alegere: sunteți de partea virusului, îl ajutați să rămână în comunitate, sau sunteți cu noi, cei ce încearcă să lupte cu virusul, încercînd să ne redea libertatea, ca și comunitate”, a mai precizat viceamiralul.