Mihai Șora a fost deranjat de prezența în studioul Digi 24 a deputatului PSD Florin Iordache, fostul ministru al Justiției vinovat de OUG 13, și a acuzat postul TV de complicitate cu actuala putere:
"Dragi prieteni,
e simplu: o televiziune care îl invită pe AltăÎntrebare în fața românilor merită să dispară.
Nu poți, sub pretextul imparțialității, să legitimezi tocmai discursul celor care distrug această țară. Nu le poți acorda creditul onestității tocmai groparilor României. Dându-le o platformă de exprimare, nu echidistanța o arăți, ci complicitatea cu ei", a scris Mihai Șora pe pagina sa de Facebook.
Mesajul lui Mihai Șora vine în contextul zilele trecute șeful site-ului de știri Digi24, Dan Turturică, precum și adjunctul său, Laurențiu Mihu și alți doi jurnaliști au fost concediați, după cum a informat Pagina de Media.
Motivul invocat de compania media ar ține cont de restructurări în cadrul grupului, din motive financiare. Toți cei patru jurnaliști au venit la Digi 24 în urmă cu trei ani (în decembrie 2015) de la România liberă, unde avuseseră poziții similare (Turturică era redactor-șef, în timp ce Laurențiu Mihu era adjunct).
Concedierile vin în contextul în care postul Digi 24 a anunțat că închide mai multe stații locale și mai mulți jurnaliști au fost eliberați din funcții.
După primul mesaj, Mihai Șora a revenit cu o critică dură la adresa postului public de televiziune. TVR a ales minciuna după 1990 și continuă să manipuleze și la 30 de ani de la Revoluție, acuză filosoful:
"În 1990, singura televiziune la care se uitau românii era televiziunea publică. Ea ar fi putut, în anii aceia grei, să aleagă calea adevărului, să deschidă mințile oamenilor, să le arate ce înseamnă democrația, să-i învețe imparțialitatea și probitatea.
Dar nu!
Televiziunea publică a ales minciuna, a continuat să facă ceea ce știa și exersase cu sârg în anii anteriori: manipularea, înșelătoria grosolană și toxică. Responsabilitatea pentru otrăvurile deversate atunci în spațiul public (amintiți-vă cum erau prezentați studenții care protestau la Universitate) le revine, desigur, celor care lucrau în televiziune și, mai cu seamă, lui Răzvan Theodorescu. Astăzi, după aproape 30 de ani de la momentele acelea de cumpănă, mai sunt încă români captivi ori lesne de prins în narațiuni mincinoase. Tocmai pentru că groparii adevărului din '90 nu au fost niciodată pedepsiți; dimpotrivă: se plimbă netulburați de vreo mustrare a propriei conștiințe ori de efectele penale ale manipulării lor", a mai scris Mihai Șora.