Mișcare bombă în dosarul lui Liviu Dragnea. Ce au cerut avocații șefului PSD

Tuesday, 19 March 2019, 09:10, Sursă: REALITATEA.NET

Avocații lui Liviu Dragnea au făcut o mișcare surprinzătoare în dosarul "Bombonica", care se îndreptă cu viteză vertiginoasă către sentința finală..

După completele de cinci judecători, am putea avea un nou blocaj la ÎCCJ. Avocații lui Liviu Dragnea au spus că, pe fond, magistrații de la ÎCCJ trebuiau să judece printr-un complet specializat, potrivit jurnalul.ro.

Conform legii, fiecare tip de speță trebuie judecat de un complet specializat în speța respectivă. Dacă, de exemplu, este vorba despre spălare de bani trebuie să fie complete specializate pe această speță.

Vorbim despre Legea 78 2000, Art. 29 care spune că "pentru judecarea în primă instanţă a infracţiunilor prevăzute în prezenta lege, se constituie complete specializate".

Judecătorii instanței supreme au stabilit ca Liviu Dragnea să fie audiat în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman pe data de 15 aprilie. Liviu Dragnea ar fi trebuit să se prezinte luni la ÎCCJ, însă este internat în spital în urma unei duble hernii.

Un nou termen în dosarul lui Liviu Dragnea. Șeful PSD și-ar putea afla sentința pe 15 aprilie

Liviu Dragnea urmează să fie audiat la Înalta Curte de Casație și Justiție pe data de 15 aprilie, la ora 11:00. Cel mai probabil, acesta va fi ultimul termen de judecată.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, si doua dintre directoarele de la Directia de Protectia Copilului din Teleorman, Florea Alesu si Olguta Sefu, ar fi trebuit sa fie audiati astazi de completul de cinci judecatori de la Inalta Curte.

Șeful PSD nu a venit insa, avocatii sai anuntand ca acesta este internat, motiv pentru care au prezentat documente medicale.

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a decis ca, luni, sa se administreze toate probele din faza de apel: reaudierea a 3 inculpati si a 5 martori. Practic, dosarul in care Liviu Dragnea contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare ar putea dura doar cateva termene.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage