„Hipnoza este o procedură în timpul căreia un profesionist în domeniul sănătății sau un cercetător sugerează în timp ce tratează pe cineva, că el/ea experimentează schimbări în ceea ce privește senzațiile, percepțiile, gândurile sau comportamentul", potrivit Asociației Psihologice Americane.
Din punct de vedere medical, hipnoza te introduce într-o stare de concentrare care nu este cu mult diferită de ceea ce experimentezi atunci când ești absorbit de o carte, un film sau un exercițiu.
„În mod natural intrăm și ieșim din acea stare, probabil de mai multe ori pe zi, în timp ce ne trezim, de fiecare dată când devenim absorbiți de ceva ce facem", a declarat Carol Ginandes, profesor asistent de psihologie la Universitatea Harvard.
Iar scopul acestei acțiuni este acela de a te ajuta să înveți cum să accesezi acea stare hipnotică naturală și să te concentrezi pe ea. În plus, tehnica poate ajuta la rezolvarea problemelor psihologice cum ar fi anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburarea de stres-post traumatic și multe altele.
De asemenea, poate ajuta persoanele care suferă de insomnii, dar și pe cele care vor să se lase de fumat sau să piardă în greutate. În plus, poate ajuta la eliberarea durerii, reducerea migrenelor și vindecarea anumitor afecțiunii ale pielii.
„Însă, dacă cineva are o afecțiune medicală, nu aș recomanda să o trateze mai întâi cu hipnoză", a mai declarat Carol Ginandes. „Hipnoza este un tratament adjuvant care poate fi folosit pe lângă tratamentul de bază".