„Cu cea mai mare plăcere, am să vă aduc dovezile pe care le-ați cerut. N-are rost să-i faceți să-și piardă vremea pe bieții oameni care au treabă, deoarece din cauza dumneavoastră se confruntă cu un val patru de proporții (și care este abia la începuturile lui).
După cum știți prea bine, un agent infecțios poate fi demonstrat prin trei metode majore:
1.Cultivare și izolare. SARS-CoV-2 este cutivat si izolat, și disponibil în multiple laboratoare.
Dovada aici:
CHINA https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2001017
USA https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2001191
Și putem continua tot așa de vreo câteva mii de ori, câte articole au raportat izolare de coronavirus. Dacă doriți să vă apucați să izolați virusul și singuri de la prietenii dumneavoastră nevaccinați care se vor îmbolnăvi în valul 4, aveți aici un protocol de izolare al SARS-CoV-2 de la CDC:
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/6/20-0516_article
Iar dacă vreți să-l vedeți, uitați-vă la panelul superior al figurii sau citiți articolul
https://www.nature.com/articles/s41586-020-2665-2
2. În zilele noastre, în virologie acceptăm ca o metoda mai eficientă, rapidă și relevantă de demonstrare a unei infecții virale este secvențializarea directă a virusului de la pacient. SARS-CoV-2 a fost prima dată secvențializat în ianuarie 2020,
https://www.nature.com/articles/s41586-020-2012-7
Și de atunci îl tot secvențializăm. Au fost până în prezent secvențializate 3,692,877 genoame virale, așa că dacă doriți, puteți să vă apucați să le analizați. Le găsiți aici
În panelul din mijloc le vedeți. Tot acolo vedeți și varianta delta care vă obsedează pe dumneavoastră, dar și varianta mu care ne obsedează pe noi pentru că nu e recunoscută de anticorpi și începe să se răspândească.
Dacă doriți să fiți instruiți în aceste tehnici, vă stau la dispozitie când doriți. Contra cost. Că dacă n-am timp să lucrez pentru pharma, de undeva trebuie să-mi câștig și eu existența.
3. O altă modalitate de identificare a unui agent infecțios este inocularea la o gazdă de laborator susceptibilă. Și la acest capitol stăm bine. Puteți citi o vastă literatură de studii pe animale de laborator (vreo 1,100)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/...
dar ca să nu vă risipiți timpul prețios și, Doamne ferește, să trebuiască să stați la bibliotecă în loc să mai agresați vreun doctor cumpărat, vă dau referința de aur
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32967005/
În tabelul din panelul inferior puteți vedea câte modele animale avem și la ce sunt folosite ele.
Credeți că aceste dovezi sunt suficient de convingătoare pentru ca să nu mai trebuiască să va dați în bărci degeaba?
Nu de alta, dar din ce în ce mai mult, mă gândesc la coronavirus ca la opusul hainelor noi ale împăratului: acolo cetățenii de rând nu vedeau hainele cele noi deoarece nu existau. Le vedeau escrocii care voiau să profite de ignoranța poporului și de infatuarea unora (i.e., imparatul).
Invers, în cazul coronavirusului, toți cetățenii care înțeleg situația văd coronavirusul peste tot în jurul lor și își dau seama că avem de-a face cu o pandemie majoră care a omorât deja milioane de oameni și continuă să omoare milioane din cauza unora ca dumneavoastră.”
Dr. Cristian Apetrei, profesor român de boli infecțioase și microbiologie în Divizia de boli infecțioase a Departamentului de Medicină la University of Pittsburgh, SUA.