"Consider că trebuie să clarificăm o serie de informaţii care îi interesează pe oameni. Traian Băsescu e primul preşedinte, din 1989 şi până astăzi, care a solicitat SIE liste cu ofiţerii acoperiţi. La ce i-au folosit aţi văzut aseară. În legătură cu HG din 2013, potrivit prevederilor constituţionale, serviciile de informaţii şi şefii acestora nu au drept la iniţiativă legislativă. Eu consider oportună HG pentru că ar fi existat posibilitatea ca informaţiile la care face referire să fie utilizate în campanie electorală. Nici preşedinte, nici premierul, nici directorul SIE nu poate să trimită oameni aşteptându-i ca la întoarcerea în ţară să îi deconspire. La momentul la care mi s-au solicitat informaţiile respective referitoare la identitatea ofiţerilor acoperiţi eu mă aflam sub incidenţa unor norme legale în vigoare. La momentul respectiv aveam două posibilităţi: să respect legea sau nu. Răspunsul pe care l-am transmis preşedintelui nu a fost al meu, ci al instituţiei. Posibilitatea legală ca preşedintele să lucreze cu o instituţie a statului român fără ştirea conducătorului instituţiei reprezintă o dublă încălcare a legii. SIE nu s-ar compromite niciodată cu asemenea practici.", a spus Meleşcanu.
"Sunt profund dezamăgit despre modul cum peşedintele îşi încheie mandatul. Serviciile de informaţii au slujit în permanenţă interesele României, este ilegal şi imoral să fie târâte într-un scandal electoral", a mai spus Meleşcanu.
Preşedintele Traian Băsescu a prezentat, luni, în sprijinul afirmaţiei că Victor Ponta a fost ofiţer SIE, o Hotărâre de Guvern, iniţiată de Teodor Meleşcanu şi semnată de premier, care extindea protecţia acordată ofiţerilor şi la cei care şi-au încetat raporturile cu Serviciul.