Un nou scandal zguduie sistemul sanitar! Medici, prinşi cu 140 de radiografii ascunse în vestiar

Tuesday, 12 March 2019, 23:03, Sursă: REALITATEA.NET

O anchetă a fost declanşată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina după ce, marţi, în vestiarele a trei medici ortopezi au fost descoperite 140 de radiografii ascunse. Suspiciunea este că medicii foloseau documentele medico-legale să se șantajeze unii pe alții.

Un dosar penal a fost deschis de polițiștii din Slatina în urma scandalului izbucnit la Spitalul Județean, unde în vestiarele a trei medici ortopezi au fost găsite 140 de radiografii ale unor pacienți. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că unul dintre medicii în culpă a reclamat că i-a fost spart vestiarul.

„La data de 12 martie am fost sesizați de către un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, despre faptul că i-au fost sustrase bunuri din fișetul personal. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că primele semne de întrebare au fost ridicate după ce unitatea medicală nu a putut pune la dispoziţia poliţiştilor o radiografie cerută în cazul unei cercetări penale. Răspunsul venit dinspre ortopezi a fost că radiografia nu mai există.

Marţi, o comisie de anchetă constituită de conducerea spitalului a găsit în vestiarele a trei dintre medici nu mai puţinde 140 de filme radiologice, cel mai vechi datând din anul 2015.

"Având în vedere că la o solicitare a IPJ Olt de a le pune la dispoziţie o radiografie, Spitalul Judeţean a fost nevoit să răspundă că nu are acea radiografie, marţi, am constituit o comisie formată din directorul medical, directorul administrativ şi un consilier juridic, care să verifice motivul pentru care nu am putut pune la dispoziţia organelor abilitate o radiografie. Ca urmare, s-a făcut un control, în camera de gardă, în saloane, inclusiv în vestiarele medicilor, care au fost deschise cu cheia. În vestiarele a trei medici s-au găsit 140 de filme radiologice, radiografii ale unor pacienţi, din 2015 şi până în prezent, pentru care nu avem o explicaţie ce anume căutau acolo", a declarat Cătălin Rotea.

Citește continuarea pe realitateadeolt.net.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL