Femeia, medic de profese, a venit în sala de judecată cu imagini de la INML pentru a le reaminti tuturor despre ce anume este vorba la proces. Aceasta a așezat în ultima bancă din sala de judecată un tub de plastic (o mapă pentru schițe, proiecte, asemănătoare cu cele ale studenților de la arhitectură), din care doi ochi fără viață ținuți larg deschiși de tehnicienii de la morgă țintuiau publicul de la proces, luni, la dezbaterile finale din dosarul Colectiv.
„Fiica mea s-a numărat printre cei 24 de morți, care au decedat la fața locului. Tuturor li s-au făcut autopsii și așa arată toate. Pentru ce îi țineau ochii deschiși unui decedat în incendiu? În ce scop i s-a deschis cutia craniană? Ce relevanță prezintă faptul ca i-au pozat chiloții și pe față și pe dos?! Aceasta este altă victimă (...). N-am adus fotografiile cu fiica mea, care și ea a fost supusă unor asemenea proceduri. Așa arată o necropsie. Toți care au murit la fața locului au fost tranșați, toți au fost eviscerați așa. Dacă toți ăia de acolo (inculpații din sală - n.red.) au fost atât de bine intenționați, atunci de ce toți care au mers în club au sfârșit arătând așa?”, s-a întrebat retoric mama fetei care a murit pe 30 octombire 2015, scrie ziare.com.
Imagini șocante de la tragedia Colectiv. Oameni arși, lăsați întinși pe trotuar!
„Întreb eu, de ce nu au fost descoperite pe aceste trupuri urmele unei încercări de administrarea a primului ajutor? De ce nu au urmele de la EKG, poate mai trăiau unii. În schimb, le-au făcut tuturor autopsii”, a mai spus femeia.
Totul s-a întâmplat luni, în a doua zi a dezbaterilor finale din dosarul Colectiv, când avocații inculpaților au cerut achitarea și au încercat să arate în fața instanței de apel că oricine altcineva poartă vina pentru tragedia din data de 30 octombrie 2015, adică anumite entități, nu persoane, mai notează ziare.com.
Marți, 21 decembrie, vorbesc și victimele din Colectiv și rudele celor decedați care s-au constituit părți civile în dosarul Colectiv.
VICTIMELE și rudele celor MORȚI la Colectiv le vorbesc judecătorilor - Dezbaterile finale din dosar, după 6 ani
Pe 30 octombrie 2015, incendiul cumplit din clubul bucureștean Colectiv avea să ucidă în final 65 de tineri. Totul a pornit de la o scânteie de la focul de artificii amplasat pe scenă, ce a aprins izolația de pe stâlpii din sala de concert, apoi focul s-a extins cu repeziciune. În doar 153 de secunde, flăcările au distrus aproape tot, doar unii tineri au reușit să iasă afară, restul rămânând blocați la ieșirea din club, în bulsculada produsă. Aproape 200 de persoane au ajuns la spital în stare gravă. După cei 24 de morți din acea seară, alți 41 au murit în zilele și lunile următoare, în anul următor, din cauza arsurilor grave, a infecțiilor nosocomiale și a traumelor psihologice. Alte câteva sute au rămas mutilate pe viață - fizic și psihic.