"Copilul meu a suferit acest caz de malpraxis. Totuşi, eu trăiesc cu impresia că se poate rezolva. Trebuie să existe o soluţie în acest caz. Am făcut această plângere pentru că copilul nici acum, după opt luni de zile, nu poate să meargă normal, nu are un mers normal. Malpraxis-ul a fost picătura care a umplut paharul", spune tatăl.
Ovidiu Dorca spune că incizia făcută este destul de mare: "Nu e vorba de o mică incizie. Asta a fost motivaţia medicului care a făcut operaţia. Medicul legist a măsurat această incizie şi e mai mare decât cea de pe piciorul operat. Are 3,5 centimetri. Nu e vorba de o simplă înţepătură sau incizie. A fost făcută o operaţie normală, s-a introdus poenseta, a văzut că nu dă de acea tijă şi atunci a realizat că nu e piciorul bolnav".
"Tot ce e birocraţie ne sperie pe noi românii şi parcă ne înfundăm în această birocraţie. După spusele avocatului care se ocupă de cazul copilului, facem o plângere la Colegiul Medicilor, mergem pe civil, după care urmează o mediere care va avea loc la Făgăraş. Va fi chemat cineva din personalul de conducere al spitalului şi ar putea veni şi medicul", mai spune tatăl băiatului.
Mihai Dorca a fost operat de medicii de la Spitalul de Copii din Braşov la piciorul sănătos. Părinţii copilului au depus o plângere la Colegiul Medicilor din Braşov. Copilul a avut o fractură de femur stâng.
Medicul legist Grancea Nicolae stipulează în certificatul medico-legal eliberat la data de 21 ianuarie 2014 că "Dorca Mihai în vîrstă de 7 ani care declara că a fost victima unei intervenţii chirurgicale nejustificate: Genunchiul drept prezintă o incizie chirurgicală de 3,5 cm cu traiect vertical. Genunchiul stîng prezintă incizii chirurgicale verticale de 3 cm şi respectiv 3,5 cm. Din copia buletinului de ieşire din Spitalul de Copii Braşov rezultă internare în perioada 14-16 ianuarie 2014 cu diagnosticul "fractură supracondiliană femur stîng" se arată în certicicatul medico-legal. Medicul legist stipulează la concluzii că Mihai Dorca a fost operat nejustificat la genunchiul drept. Părinţii copilului au depus o plîngere la Colegiul Medicilor Braşov împotriva medicului de la Spitalul de Copii Braşov, Ruja Mihai Liviu. "Considerăm inadmisibilă o asemenea eroare. După efectuarea intervenţiei chirurgicale, neoficial, am fost anunţaţi că din greşeală procedurile de extragere a materialului de osteosinteză au fost începute la membrul drept, iar ulterior, a fost operat la membrul stîng extrăgîndu-se materialul" scriu părinţii în plîngerea depusă la Colegiul Medicilor Braşov.