Iniţiatorul "Marşului Speranţei" este Sorin Bobiş, un horticultor în vârstă de 51 de ani din Cluj-Napoca, el fiind prezent şi la Revoluţia din 1989, când avea 23 de ani. Are cinci copii, iar unul dintre ei, un băiat de 18 ani, îl va însoţi pe traseu.
"Un clujean (Sorin Bobiş), un cetăţean francez şi o tânără româncă de etnie maghiară plecă, pe jos, de la Cluj la Bucuresti, într-un marş de 11 zile pentru a participa la protestul pentru apărarea Justiţiei, care va avea loc în 20 ianuarie. Sâmbătă, la Sighisoara, li se vor mai alătura 4 persoane nevazătoare", transmit și reprezentanţii comunităţii "Corupţia Ucide" pe Facebook.
"Dacă noi putem face un efort de a merge 10 - 11 zile pe jos, bucureştenii pot coborî de blocuri în ziua protestului şi să ni se alăture. Aveam 23 de ani când am participat la Revoluţia din 1989, iar acum simt că ce am câştigat atunci s-a pierdut pe drum", a spus Bobiş. Francezul participant la protest, care se ocupă de agricultură în Cluj, poartă steagul ţării sale şi a spus că a simţit nevoia să se alăture grupului pentru că trăieşte de 15 ani în România şi doreşte "să meargă ţara pe drumul cel bun".
Marşul va urma traseul Cluj, Târgu Mureş, Sighişoara, Braşov, Sinaia, Ploieşti, Bucureşti. Parcursul mediu al unei zile este de 40 km.
Joi, grupul a ajuns în Iernut (judeţul Mureş).
"Ziua a doua! Gata a fost mai greu, dar am reuşit. Mâine obiectivul este să ajungem la Târgu Mureş! Mergem să ne odihnim.Ne auzim mâine!", a scris Alexandre Alexandru Lacaille, francezul din grupul de protestatari, pe Facebook.
Cei din comunitatea "Corupţia Ucide" au mai anunţat că Reka, fata cu deficienţe de vedere participată la marş, a fost nevoită sa se întoarca la Cluj şi să râmână joi acolo, întrucât bocancii pe care îi avea nu erau buni pentru drum lung. Vineri se va re-alătura marşului. Vineri, 12 ianuarie - plecarea de dimineaţă din Iernut - destinaţia Târgu Mureş. Sâmbătă, 13 ianuarie - plecarea de dimineata din Târgu Mureş - destinaţia Sighişoara.
Se pare că grupul are nevoie de cazare în Sighișoara, iar persoanele care pot să-i ajute sunt rugate să îi contacteze pe reţelele de socializare. Pentru majoritatea opririlor programate de pe traseu, oameni inimosi (privați sau proprietari de pensiuni) s-au oferit deja să îi cazeze.
Încă 3 nevăzători și un domn din Bistrița au anunțat că se vor alătura marșului din Sighișoara. Împreună vor continua să meargă pe jos catre Brașov-Ploiești-București. Destinația finală fiind Piața Universității, 20 ianuarie.