Magazinele ANAF sunt o sursă de bunuri confiscate la prețuri cu mult sub prețul pieței și sunt localizate în multe județe din țară.
Magazinele ANAF reprezintă locurile unde Agenția Națională de Administrare Fiscală vinde bunurile confiscate de la persoanele care au evitat plata taxelor. Aceste magazine sunt specializate în vânzarea de produse neperisabile, cu o valoare mică, precum obiecte de menaj sau îmbrăcăminte. În general, oferta magazinelor ANAF cuprinde o gamă variată de produse, iar uneori acestea se vând la prețuri mult mai mici decât în second-hand-uri. Prețul mediu al produselor din magazinele ANAF nu depășește adesea 10 lei.
România a împrumutat într-o singură zi peste 3 miliarde de euro - Explicația lui Marcel Ciolacu
Magazinele ANAF sunt un loc ideal pentru cei care caută chilipiruri, oferind o varietate mare de produse la prețuri reduse. De la alimente la haine și electrocasnice, toate se găsesc la prețuri mult mai mici decât în alte magazine. Obiectele de valoare ridicată, ca mașini și case, sunt scoase la licitație. În general, produsele vândute de ANAF sunt second-hand. Scopul agenției este de a vinde rapid bunurile confiscate, de aceea prețurile sunt extrem de avantajoase. De exemplu, o pereche de blugi costă 7 lei, iar o pereche de încălțăminte poate fi cumpărată cu doar 3 lei. De asemenea, puteți găsi cani sau curele la prețul simbolic de 1 leu.
Produsele disponibile în magazinele ANAF variază foarte mult în funcție de locurile unde Agenția a efectuat ultima confiscare. Așadar, este greu de anticipat când se vor primi noi produse în magazin și care va fi natura acestora. Cu toate acestea, printre bunurile vândute de ANAF se numără în mod obișnuit vestimentația (pantofi, rochii, pantaloni, sutiene, cravate, șosete), accesorii (cercei, elastice de păr, curele de ceas) și aparate electrice de dimensiuni reduse (leduri, lămpi, cabluri).
Este important de reținut că produsele achiziționate din magazinele ANAF nu pot fi returnate sau schimbate, de aceea este recomandat să nu cumperi ceva doar pentru că este la un preț redus.
În România există un total de 8 magazine ANAF care comercializează produse confiscate, toate în localități diferite. Iată care sunt acestea, conform portalului oficial al instituției:
- 1 magazin în judeţul Galaţi, str. Brăilei nr. 33, Municipiul Galaţi,e-mail: valorificare.CT@anaf.ro;
- 1 magazin în Municipiul Târgovişte, str. Calea Domnească nr. 166, judeţul Dâmboviţa, e-mail: valorificare.TR@anaf.ro;
- 1 magazin situat în clădirea A.J.F.P. Gorj, din Tg. Jiu, str. Siretului , nr. 6, judeţul Gorj,e-mail: valorificare.GJ@anaf.ro;
- 1 magazin în judeţul Timiş, str. Gheorghe Lazăr, nr. 9B, loc.Timişoara,e-mail: valorificare.HD@anaf.ro;
- 1 magazin situat în Oradea, strada Dimitrie Cantemir, nr. 2B, e-mail: valorificare.BH@anaf.ro;
- 1 magazin situat în Municipiul Sibiu, str. Calea Dumbrăvii, nr.17;
- 1 magazin situat în Municipiul Braşov, Bld. Alexandru Vlahuţă, nr. 59, e-mail: valorificare.SB@anaf.ro;
- 1 magazin situat în str. Măriuca, nr.14, sector 4, Bucureşti,e-mail: valorificarecivil.MB@anaf.ro;
România, a doua din Europa de Est la comerțul online cu produse farmaceutice