Mita ar fi fost dată în schimbul intervențiilor pe lângă unii ofițeri și agenți din subordine, dar și pe lângă angajați ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Teleorman.
Comisarul Dobre ar fi primit bani, produse alimentare sau băuturi alcoolice inclusiv în biroul său de la Serviciul Poliției Rutiere.
În plus, Dănuț Dobre este suspectat că ar fi intervenit pe lângă procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, audiat și el la DNA, pentru a clasa un dosar. În schimbul soluției de clasare a dosarului, polițistul a intervenit pe lângă un agent din cadrul SPCRPCÎV Teleorman, pentru ca acesta să-l declare admis la proba practică de obținere a permisului de conducere pe un nepot al magistratului.
Conform acelorași surse, la nivelul Poliției Rutiere și SPCRPCÎV Teleorman, au fost identificați mai mulți ofițeri și agenți care au derulat activități infracționale în legătură cu obținerea frauduloasă, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere, fiind efectuate totodată intervenții pentru aplicarea unor sancțiuni mai blânde unor șoferi care încălcaseră legislația rutieră.
Procurorul Ovidiu Toma și comisarul Dănuț Dobre sunt audiați miercuri la sediul central al DNA din București, într-un dosar care, potrivit surselor judiciare, are legătură cu obținerea frauduloasă a permiselor de conducere.
În această cauză au fost efectuate miercuri dimineață mai multe percheziții, inclusiv la Serviciul Poliției Rutiere și la SPCRPCÎV Teleorman.
"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în anul 2015. În 18 noiembrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în județul Teleorman, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.