"Această investiţie serveşte nu numai arealului metropolitan Brăila-Galaţi. Această investiţie va asigura o legătură mai bună între Portul Constanţa şi Nordul Europei, va creşte atractivitatea României, va creşte potenţialul de dezvoltare, pentru că avem acest mare avantaj, această oportunitate, pe care încă nu ne-am fructificat-o, şi anume acela de a fi o poartă de intrare-ieşire a Europei la graniţa de sud-est. Toate investiţiile în infrastructură din această zonă vor aduce o dinamică economică foarte rapidă, după cum spuneau romanii: \"via vita\" - drumul e viaţă. Dezvoltarea acestor proiecte de infrastructură va creşte atractivitatea întregii zone pentru orice fel de investiţie şi va consolida prezenţa unor investitori extrem de importanţi, cum este grupul Liberty de la Galaţi, investitorii de la Fincantieri, care participă efectiv la realizarea acestui pod", a declarat Orban.
"Nu în ultimul rând trebuie cu adevărat fructificată prezenţa Brăilei şi Galaţiului pe cel mai important coridor european de transport fluvial, care este reprezentat de Dunăre, canalul Rin-Main-Dunăre şi Rin, care face legătura între Marea Neagră şi Marea Nordului."
Despre investitori, premierul a precizat că apreciază ajutoarele cu scheme de stat.
Ludovic Orban: „Guvernul este partenerul oricărui investitor. Vom dezvolta scheme de ajutor. Mărimea ajutorului de stat contează în decizia investitorilor de a decide să investească. Orice resursă financiară, care va fi disponibilă de la nivel european, noi o vom aloca pentru a susține investițiile în ceea ce privește dezvoltarea capacităților de producție pentru energiiile verzi.”