Acestea vor include mai multe acuarele, desene şi picturi semnate "Hitler", având drept subiect teme vieneze şi din Nürnberg, printre care portrete de femei şi naturi statice, a indicat ziarul în ediţia sa de miercuri.
"Unele dintre lucrări provin din colecţii private austriece şi europene, din moşteniri şi succesiuni. Ele aparţin unui număr de 23 de proprietari diferiţi", a explicat pentru publicaţia amintită Kerstin Weidler, directoarea casei de licitaţie din Nürnberg, scena unor importante întruniri naziste în anii 1930.
Sumele de pornire încep de la 130 de euro pentru un desen în cărbune intitulat "Kloster im Weinberg" ("Mânăstire din Weinberg") şi ajung la 45.000 de euro în cazul acuarelei "Ort an einem Vorgebirgssee".
"Nu am văzut niciodată o astfel de licitaţie, cu atât de multe opere atribuite lui Adolf Hitler", a declarat ziarului Stephan Klingen de la Institutul Central de Istoria Artei din Munchen.
La sfârşitul lunii ianuarie, el şi-a oferit expertiza poliţiei din Berlin, care confiscase trei picturi atribuite lui Hitler propuse la o licitaţie, punând la îndoială autenticitatea acestora.
Pe lângă picturi, licitaţia de sâmbătă va include şi piese de mobilier sau artefacte deţinute de Hitler, printre care se află un scaun din răchită, un vas de porţelan de Meissen şi o faţă de masă.
După ce a picat examenul de intrare la Academia de Arte din Viena, Adolf Hitler, ale cărui talente artistice au fost întotdeauna considerate mediocre, a continuat să picteze, axându-se în principal pe reproducerea unor scene de pe cărţile poştale, pe care le vindea apoi turiştilor.
Casa de licitaţii Weidler a vândut în trecut câteva picturi atribuite "Führerul-ului", inclusiv o pereche de acuarele, pentru 32.000 de euro, în 2009.
În iunie 2015, acuarele şi desene realizate de Adolf Hitler au fost vândute, de asemenea, în Germania pentru circa 400.000 de euro.