„Nu a plecat UDMR de la masa negocierilor. Într-adevăr, a fost un moment când discuțiile s-au oprit, probabil că toți au preferat să facă acest lucru, e absolut firesc. Probabil că fiecare partid va merge să se consulte cu colegii, să le comunice rezultatele primei zile și să le transmită ceea ce e important pentru ei. Pentru noi e foarte-foarte important să avem o tranziție foarte rapidă (...), să nu existe nici un fel de sincopă și să asigurăm stabilitate. (...)
Toate partidele ar trebui să înțeleagă că e mult mai importantă guvernarea și continuitatea. E foarte important în acest moment să facem acele concesii, să avem un Cabinet mai puțin numeros, 17-18 ministere maxim este propunerea noastră și eu sunt sigur că fiecare dintre cele trei partide nu se vor agăța de anumite pretenții pentru a ajunge la acest obiectiv. Acum, nu luăm în calcul, vă spun sincer, o eventuală ieșire a UDMR-ului, nu am auzit pe cineva spunând în mod oficial de la UDMR că va face acest pas. Noi ne dorim continuitate, noi ne dorim un Guvern care să cuprindă UDMR, evident. S-ar putea, de ce nu, poate e un mod de a negocia, o tehnică, până la urmă, dar îmi vine greu să cred că cineva iese de la guvernare înainte de a finaliza o discuție foarte-foarte serioasă (...). Noi îi așteptăm în continuare la discuții”, a mai spus Ionuț Stroe la RFI România.
Joi seara, prim-videpreședintele PNL - europarlamentarul Rareș Bogdan a confirmat la Realitatea PLUS, că negocierile din coaliție privind rocada de la guvernare s-ar fi blocat. Potrivit unor surse politice, UDMR a părăsit masa discuțiilor după ce liberalii ar fi cerut Ministerul Dezvoltării, portofoliu alocat UDMR și condus în prezent de Cseke Attila.
Întrebat dacă PNL dorește Ministerul Dezvoltării, Ionuț Stroe a mai declarat: „Nu, este un zvon, o informație neadevărată. Noi am spus-o foarte clar, în momentul de față nu ne dorim nici un portofoliu al altui partener de guvernare (...). Nu negociem nume pentru portofoliile care ne revin sau ne vor reveni, nu plecăm de la nume în formarea noului Guvern, ci de la un program de guvernare și de la o structură mult mai suplă”.