Potrivit hotărârii instanţei, Leo de la Strehaia are mai multe interdicţii, printre care şi obligaţia de a nu părăsi teritoriul României.
„În baza art. 227 alin. 1 C.proc. pen., respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, ca neîntemeiată. În baza art.227 alin. 2 raportat la art. 211 alin. 1 şi art. 215 ind. 1 C. proc. pen. dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii: Mihai Ion Stelică, Boldeanu Viorel, pe o durată de 60 zile, începând cu data de 19.07.2019 şi până la data de 16.09.2019 inclusiv. În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpaţilor respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei circumscripţie îşi au domiciliul în fapt inculpaţii, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat”, se arată în decizia instanţei.
ȘTIRE INIȚIALĂ
Leo de la Strehaia este acuzat de polițiști că ar fi coordonat o grupare care a înșelat o societate comercială cu 300.000 de lei. Apropiații controversatului afacerist s-au prezentat drept reprezentanți ai unei firme serioase și au cerut să le fie livrate 150 de aparate de aer condiționat.
"Punerea in miscare a actiunii penale fata de trei persoane pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata. S-au folosit de identitati false. Cele trei persoane urmeaza sa fie prezentate judecatoriei sect 1 Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.", spune Călin Radu Bogdan, procuror Parchet sect 1.
Și anul trecut, Leo de la Strehaia a fost cercetat pentru că ar fi înşelat cu 7.500 de euro un cetățean american căruia i-ar fi vândut o statuetă despre care spunea că este din aur.